Παντρεμένα ζευγάρια: Τι να κάνετε κάθε μέρα για να μη βαρεθείτε ποτέ thumbnail

Παντρεμένα ζευγάρια: Τι να κάνετε κάθε μέρα για να μη βαρεθείτε ποτέ

Πότε δημιουργούνται προβλήματα στο γάμο


Δημιουργούνται προβλήματα στο γάμο σου όταν: Σταματάει το ερωτικό παιχνίδι, το φλερτ, η έκπληξη, η συνεχής εφευρετικότητα, δηλαδή, να του/ της τραβήξεις την προσοχή, να του/ της αφήνεις υπονοούμενα.


Το ερωτικό παιχνίδι δεν έχει σχέση με το sex. Συνήθως όταν κα­τακτήσουμε το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει, σταματάμε το ερωτικό παιχνίδι, επειδή το έχουμε πολύ κακώς συνδέσει με την κατάκτηση.


Όταν σταματάει το παιχνίδι και η έκπληξη, αρχίζει να φεύγει η αγάπη, η διάθεση για τρυφερότητα, να ατονεί η ερωτική διάθεση. Τις ερωτικές σχέσεις όμως τις δημιουργούμε για να παίρνουμε τρυφερότητα, χάδι, αγάπη, ασφάλεια. Το χάδι και η τρυφερότη­τα είναι αυτό που θέλει ο καθένας να βιώνουμε στις ερωτικές σχέσεις μας. Είναι αυτά που μας κάνουν να θέλουμε να είμαστε σε μια σχέση.


Πολλοί λένε, μ' αγαπάει με τον τρόπο του. Αν ο τρόπος που σ' αγαπάει ο/ η σύζυγος ή σύντροφός σου σε καλύπτει, είναι εντάξει. Όμως, να θυμάσαι ότι θα έχει διάρκεια η ερωτική σου σχέση, όταν ο/ η σύντροφός σου, σου δίνει αυτά που θέλεις εσύ και του δίνεις αυτά που θέλει. Δηλαδή, εφαρμόζετε το Χρυσό Κα­νόνα "Και του κάνω τα δικά του και μου κάνει τα δικά μου". Παρόλο που παντρεύτηκες και έκανες παιδιά, θεωρείς σαν οι- κογένειά σου την πατρική.


Κάποιοι άνδρες ή γυναίκες όταν παντρεύονται, δεν μπορούν να δεχτούν σαν οικογένεια τους την καινούργια οικογένεια, αλλά θεωρούν σαν οικογένειά τους την πατρική.


Αν παντρεύτηκες και θεωρείς σαν οικογένεια σου την πατρική, πώς είναι δυνατόν να αισθάνεσαι καλά με τον/ την σύντροφο που παντρεύτηκες. Αυτή η εμμονή σου θα δημιουργήσει πάρα πολλές διενέξεις μεταξύ σας.


Παίζεις το ρόλο της μαμάς και νταντεύεις τον άλλον ή το ρόλο του μπαμπά και του φέρεσαι αυστηρά και αυταρχικά και θέλεις πάντοτε να κάνει αυτό που θέλεις εσύ ή γίνεσαι δικαστής και τον/ την κατηγορείς.


Συνειδητά ή ασυνείδητα φερθείς με βία μέσα στο γάμο.


Πότε φέρεσαι βίαια και δεν το καταλαβαίνεις; Σε περιπτώσεις όπως η παρακάτω:


Ας υποθέσουμε ότι ο/ η σύντροφος ή σύζυγός σου ασχολείται με κάτι στο σπίτι που του δίνει χαρά. Αρχίζεις: "Καλά τι κάνεις τόση ώρα δεν βαρέθηκες;" "Ασχολείσαι με όλα τα άλλα εκτός από μένα".


Μπαίνεις στο "διαμέρισμα" που βρίσκεται εκείνη τη στιγμή και περνάει καλά και προσπαθείς να του/ της χαλάσεις τη διάθεση. Αν έχει βγει για κάποιο λόγο από το σπίτι, αρχίζεις τα τηλεφω­νήματα για να τον/ την ελέγξεις, να δεις που είναι.


Όταν γυρίζει, αρχίζεις:


"Τον βρήκες το δρόμο, δεν έχεις σπίτι;"


Η απρόσκλητη επέμβαση του/ της συντρόφου ή συζύγου και η λεκτική βία είναι ένας κατ' εξακολούθηση βιασμός που μας φθείρει.


Όταν αφήνεις τρίτους ανθρώπους να μπουν και να επηρεάσουν τη σχέση σου.


Πως ο γάμος μπορεί να γίνει πηγή χαράς και ευτυχίας


 Ο γάμος θα είναι μια πηγή χαράς και ευτυχίας για σένα, όταν:


- Χαίρεται ο ένας την παρουσία του άλλου μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και αισθάνεστε ωραία όταν κοιμάστε και ξυπνάτε μαζί.


- Διαπιστώσεις ότι ο σύντροφός σου σε καλύπτει στην επικοινω­νία, στη συντροφικότητα, στον έρωτα.


- Σέβεται, στηρίζει και υποστηρίζει τα δυνατά σου στοιχεία και τα ταλέντα σου.


- Υπάρχει ελευθερία κινήσεων. Δεν πιέζει και δεν πνίγει ο ένας τον άλλον.


- Μπορεί ο καθένας να ακολουθεί τα δικά του ενδιαφέροντα και να αντλεί χαρά απ’ αυτά.


- Υπάρχει μεταξύ σας η τρυφερότητα, το χάδι, το χιούμορ και το γέλιο.


-Ο καθένας έχει αναλάβει τις υπευθυνότητες του.


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X