Γλέντι τρικούβερτο

Σχετικά με όσα συμβαίνουν στην ετήσια θερινή προετοιμασία των ελληνικών ομάδων μια γενική συμβουλή είναι να κρατάμε όλοι μικρό καλάθι. Και οι δημοσιογράφοι που μεταφέρουμε και καταγράφουμε πληροφορίες και εσείς που τις διαβάζετε. Ειδικά όσες είναι… πασπαλισμένες με μπόλικη σάλτσα θετικής υπερβολής. «Ο τάδε σκίζει», «ο δείνα σπάει τα κοντέρ», «ο Πίου βγάζει μάτια».

Αν κάτι ήρθε να «κουμπώσει» από το φιλικό του Παναθηναϊκού με την Άρκα Γκντίνια στα όσα μαθαίνουμε τόσες μέρες από την προετοιμασία εδώ και έξι ημέρες του Παναθηναϊκού στην Πολωνία, είναι η εικόνα του Μλάντεν Πέτριτς. Ο Κροάτης σκόραρε στη μισή ευκαιρία που του δόθηκε και μάλιστα στο αρχικό πλασέ του που πάει στο δοκάρι –προτού πάρει το ριμπάουντ και το βάλει- δείχνει γιατί έκανε καριέρα με τόσο «βαρύ» βιογραφικό. Αυτός ο τύπος στα 33 και μισό μπορεί να κάνει πραγματική διαφορά τη νέα σεζόν. Γιατί απλούστατα το ΄χει, δεν θα τον κρίνουμε εμείς. Έχει καταθέσει χρόνια τώρα τα διαπιστευτήριά του.

Από τον Πέτριτς ο Παναθηναϊκός δεν ψάχνει το εντυπωσιακό γιατί αυτό δεν το είδαμε στο φιλικό και μάλλον δεν θα το δούμε γενικώς. Τα γκολ ψάχνει. Αυτά που έχαναν σωρηδόν πέρυσι οι παίκτες του, κοστίζοντας πολλούς βαθμούς. Αυτά που έχασαν χθες στο δεύτερο ημίχρονο οι Καρέλης, Κλωναρίδης και Ντίνας.

Ένα και μόνο χρειάζεται ο Πέτριτς: να είναι υγιής για να μην εμφανίσει πάλι νέους τραυματισμούς. Ας το βάλουμε στοίχημα από τώρα για να μην είμαστε μετά Χριστόν προφήτες. Με τον Πέτριτς υγιή, ο Παναθηναϊκός θα βάλει 30% περισσότερα γκολ από πέρυσι. Εδώ θα είμαστε.

Σχετικά άρθρα