Στα λόγια Ολλανδή, στην ψυχή Αργεντινή

Τον απόλυτο διχασμό ένοιωσε για δεύτερη φορά στην ζωή της η Βασίλισσα της Ολλανδίας  Μάξιμα.
Την πρώτη στο Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία, ένοιωσε την απόλυτη ανακούφιση σε ένα άλλωστε χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον αγώνα ομίλου.
Το 0-0 στη Φρανκφούρτη την έκανε να νοιώσει υπέροχα. Η εθνική ομάδα της πατρίδας της η Αργεντινή περνούσε στην επόμενη φάση όπως και η Ολλανδία η χώρα στην οποία αργά ή γρήγορα θα γινόταν βασίλισσα έχοντας από το 2002 παντρευτεί  τον τότε πρίγκιπα Βίλεμ-Αλεξάντερ.

Η Μάξιμα τον Απρίλιο του 2013 έγινε όντως βασίλισσα της Ολλανδίας αλλά δεν ήταν ποτέ δυνατόν να σβήσει μονοκοντυλιά την πατρίδα της, την Αργεντινή.
Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Μπουένος Αύρες τον Μάιο του 1971 ήταν ακόμη παιδάκι όταν ο πατέρας της Χόρχε Ζορογκουέτα ανήκε στην κυβέρνηση του δικτάτορα Χόρχε Βιδέλα.
Ήταν παιδάκι όταν η Αργεντινή κατακτούσε το 1978 το βαρύτιμο τρόπαιο με αντίπαλο την Ολλανδία στον τελικό του Μονουμεντάλ.
Το 1999 γνωρίστηκε στην Σεβίλλη με τον Αλεξάντερ και από τότε η ζωή της άλλαξε. Το 2001 τον αρραβωνιάστηκε και σε λιγότερο από ένα χρόνο τον παντρεύτηκε.

Τις μέρες  πριν τον ημιτελικό η στάση που θα κρατούσε η Βασίλισσα Μάξιμα είχε εξελιχθεί σε μείζον ζήτημα στην Ολλανδία.
Σε σημείο τέτοιο που ανάγκασε την  Βασιλική Οικογένεια να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση με δήλωση της:
«Τα αποτελέσματα της Αργεντινής σε αυτό το Μουντιάλ είναι πολύ σημαντικά για μένα αλλά είμαι όμως Ολλανδή» έλεγε η δήλωση.
Εκτός από την δήλωση της Μάξιμα, υπήρξε και τοποθέτηση της Οικογένειας:
«Η Βασιλική Οικογένεια υποστηρίζει την εθνική ομάδα της Ολλανδίας».

Οι δύο αυτές τοποθετήσεις όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν ποικίλα σχόλια. Το θέμα διακωμωδήθηκε στα social media με απίστευτες αναρτήσεις όπως παράδειγμα ένα φωτομοντάζ που απεικόνιζε το βασιλικό ζεύγος να κοιμάται με γυριστές πλάτες σκεπασμένο με διαφορετικά  παπλώματα, το ένα γαλάζιο και το άλλο πορτοκαλί!

Η μεγάλης κυκλοφορίας «Ντε Τέλεγκραφ» έκανε πάντως το πλέον κυνικό σχόλιο:
«Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, η Μάξιμα θα έχει ομάδα να υποστηρίζει την Κυριακή».

To  Βασιλικό ζεύγος όπως δείχνει και η φωτογραφία στάθηκε στο πλευρό των Οράνιε και πριν το ματς έστειλε επιστολή προσωπικά στον Φαν Χάαλ, επιστολή που απευθυνόταν τόσο στον ίδιο όσο και στους παίκτες και τους ευχόταν κάθε επιτυχία.

Σχετικά άρθρα