Ψαθάς: «Εχω κίνητρο στη Νέα Κηφισιά»

Ο ρόλος που θα έχει τη νέα σεζόν στη Νέα Κηφισιά ήταν το μεγάλο κίνητρο του Γιάννη Ψαθά, για να αποφασίσει να παραμείνει στην ομάδα των βορείων προαστίων για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. 
Ο Γιάννης Ψαθάς αποφάσισε  να επεκτείνει τη συνεργασία του με τη Νέα Κηφισιά και παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας για την απόφασή του και τη νέα σεζόν που έρχεται. 
Γιάννη ποιοι ήταν οι λόγοι που σε έκαναν να παραμείνεις για τρίτη χρονιά στην Κηφισιά;
«Κοίτα επιθυμία για παραμονή υπήρχε και από τις δύο πλευρές. Εγώ μίλησα με τον Ηλία Παπαθεοδώρου και μου εξήγησε το ρόλο μου για την νέα χρόνια, ο οποίος μου φαίνεται δίκαιος και ικανοποιητικός. Απ όσο μου είπε θα έχω έναν ενεργό ρόλο στην ομάδα και μου δίνει ουσιαστικά το κίνητρο για να προσπαθήσω να δώσω και να πάρω από την ομάδα ότι καλύτερο μπορώ».
Πιστεύεις πως με την περσινή σου παρουσία κέρδισες την εμπιστοσύνη του προπονητή σου και ταυτόχρονα και το νέο συμβόλαιο ;
«Σίγουρα! Στον πρώτο γύρο του περσινού πρωταθλήματος ουσιαστικά δεν είχα παρουσία όμως στο 2ο γύρο θεωρώ πως άρπαξα την ευκαιρία είχα μια καλή και πλήρη παρουσία βοηθώντας όσο μπορούσα την ομάδα και νομίζω ότι πάνω σε αυτή την εικόνα μου στηρίχθηκαν οι άνθρωποι της ομάδας για να με εμπιστευτούν εκ νέου και τη νέα χρονιά».
Θεωρείς ότι ο τρόπος λειτουργίας της Κηφισίας σε όλα τα επίπεδα, εμπνέει σιγουριά σε εσάς τους παίκτες ;
«Ναι βέβαια! Ξέροντας πως δουλεύουν οι άνθρωποι της ομάδας και έχοντας συνεργαστεί ήδη δυο χρόνια μαζί τους νιώθω μεγάλη σιγουριάΓια μένα είναι πολύ σημαντικό ότι δεν έχω να σκέφτομαι και να προβληματίζομαι αν θα πληρωθώ την 1η του μήνα ή αν θα χάσω χρήματα και αφοσιώνομαι μόνο στο μπάσκετ κάτι που δεν συμβαίνει ακόμα και σε μεγάλες ομάδες που δεν είναι φερέγγυες στα οικονομικά».
Οι προσωπικοί στόχοι για τη νέα σεζόν; Καταρχάς σου αρέσει αυτή η μετάβαση που είχες την περσινή σεζόν από τη θέση «4» στο «3»;
 «Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ! Πάντα ήθελα να παίζω στο 3 αλλά κανένας δεν με έβαζε(γέλια!)… Ίσως επειδή και εγώ εξ αρχής δεν είχα τα προσόντα για την θέση και επειδή λόγω αθλητικών προσόντων ήμουν πιο χρήσιμος στο «4». Η αλήθεια είναι πως στην Α1 για 4άρι είμαι λίγο “undersize” οπότε είναι λίγο πιο ξεκάθαρος ο ρόλος μου. Σε ότι αφορά τους στόχους μου αυτό που θέλω είναι να κάνω κάτι περισσότερο, κάτι καλύτερο από την περσινή σεζόν… και εγώ να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα με οποιοδήποτε τρόπο, δίνοντας πόντους, παίρνοντας ριμπάουντ παίζοντας άμυνες, οτιδήποτε μπορώ και από κει και πέρα και η ομάδα να πετύχει ότι καλύτερο μπορεί».
Λοιπόν ο αρχηγός της ομάδας, ο Δημήτρης Μενουδάκος, μου ζήτησε να σου κάνω μια ερώτηση εκ μέρους του. Τι καινούργιο στιλιστικά θα φέρεις στην ομάδα τη νέα χρονιά;
«Ότι επιβάλει η μόδα !! (γέλια) Δεν θα κάνω τίποτα παραπάνω απ ότι κάνω τόσο καιρό… απλά θα είμαι ο εαυτός μου!!».
 

Σχετικά άρθρα