Τα πιο νόστιμα ντολμαδάκια με γιαούρτι, ρύζι και κιμά

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 6-8 άτομα</em><br /><br />1 κουταλιά της σούπας δυόσμος<br />3 κουταλιές της σούπας λάδι<br />1 φλιτζάνι τσαγιού του καφέ ρύζι γλασέ<br />300 γραμμάρια άπαχο γιαούρτι<br />αλάτι<br />πιπέρι<br />3⁄4 κιλού άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος<br />1⁄4 κιλού αμπελόφυλλα<br />1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι<br />1 ματσάκι άνηθος</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα αμπελόφυλλα και ζεματίστε τα με καυτό νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο χυμό λεμονιού και αλάτι.<br />Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το δυόσμο, ανακατέψτε με τον κιμά και το ρύζι και αλτοπιπερώστε.<br /><br />Παίρνετε ένα – ένα αμπελόφυλλο από την ανάποδη και βάζετε 1 κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση και τυλίξτε το σε μακρόστενο ντολμαδάκι.<br />Τοποθετήστε τα στη σειρά στην κατσαρόλα.<br /><br />Προσθέστε 2 ποτήρια νερό, σκεπάστε τα από πάνω με ένα πιάτο που να εφαρμόζει πάνω στα ντολμαδάκια και μαγειρέψτε τα για 40 λεπτά.<br />Αν τα μαγειρέψετε σε χύτρα ταχύτητας, δε χρειάζεται να τα σκεπάσετε με πιάτο και ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται στα 20 λεπτά.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα