Τροφές που κάνουν «κακό» στην καρδιά!

<p><span style="font-size: small;">Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή θα σας βοηθήσει να θωρακίσετε την καρδιά σας και να αποφύγετε δυσάρεστες επιπλοκές στο μέλλον.</span></p>
<div>
<p> </p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Επεξεργασμένη ζάχαρη</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Η ζάχαρη αυξάνει την αρτηριακή πίεση και τα τριγλυκερίδια, συμβάλλοντας στηνπαχυσαρκία. Έτσι, μια διατροφή που περιέχει μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένης ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει στηνκαρδιοπάθεια. Τα άτομα που καταναλώνουν πολλή ζάχαρη συνήθως αποφεύγουν τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα προϊόντα ολικής άλεσης. Αυτές οι θρεπτικές τροφές προστατεύουν την καρδιά μας κι έτσι προλαμβάνουν επικίνδυνες παθήσεις.</span><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong>Κορεσμένα λίπη</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Τα κορεσμένα λίπη αυξάνουν τα επίπεδα τηςχοληστερόληςστο αίμα κι έτσι οδηγούν μακροπρόθεσμα στην αθηροσκλήρωση. Αυτό το επικίνδυνο είδος λιπαρών που φράζει τις αρτηρίες βρίσκεται σε τροφές όπως το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος και τα αλλαντικά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Αλάτι</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ηυπέρταση είναι ένα από τα βασικά αίτια της καρδιοπάθειας. Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού οδηγεί στην κατακράτηση υγρών στο σώμα κι έτσι οι πιθανότητες να αυξηθεί η αρτηριακή πίεση είναι περισσότερες.</span></p>
</div>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα