Παπανικολάου: «Όλα φαίνονται στο γήπεδο»

«Δεν χρειάζονται πολλά λόγια», δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου ενόψει της συμμετοχής της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας. Ο διεθνής φόργουορντ τόνισε πως το σημαντικότερο είναι να υπάρχει ενότητα στην “γαλανόλευκη” ενώ αναφέρθηκε και στην πρώτη του χρονιά στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.
Οι δηλώσεις του Πανανικολάου στο “Metrosport”:
Για το Μουντομπάσκετ: «Το περίεργο είναι ότι θα επιστρέψω στην Ισπανία. «Στα λόγια, αν θες, σε βγάζω Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Σημασία δεν έχει τι λέμε, αλλά τι πρέπει να κάνουμε. Όλα φαίνονται στο γήπεδο. Υπάρχουν προσδοκίες. Πλέον έχουμε έναν νέο προπονητή, τον κόουτς Κατσικάρη. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Για μένα, το σημαντικότερο είναι να είμαστε υγιείς και ενωμένοι. Από τον πρώτο παίκτη, τους δημοσιογράφους και τον κόσμο. Να προσφέρει ο καθένας ό,τι καλύτερο διαθέτει».
Για τις πρώτες μέρες στη Βαρκελώνη: «Ήξερα πώς δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Ήξερα και παλαιότερα, όταν έφευγα από τον Άρη για να πάω στον Ολυμπιακό πως θα δυσκολευόμουν σε μια νέα ομάδα στην οποία θα είχα άλλο ρόλο με άλλες απαιτήσεις. Ήταν δύσκολα, αλλά δεν έχασα την αυτοπεποίθησή μου. Η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη».
Για τη βαριά ήττα στο Final Four από τη Ρεάλ: «Η κατάσταση στράβωσε, βρεθήκαμε σε κακή μέρα. Εκείνη η εμφάνιση ήταν μια κακή παρένθεση η οποία δυστυχώς μας στέρησε την χαρά της παρουσίας σε έναν τελικό Ευρωλίγκας».
Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Όταν παίρνεις το πρωτάθλημα, νιώθεις ικανοποιημένος. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος επίσης γιατί αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ότι η απόφαση που πήρα το καλοκαίρι να αποδεχθώ την πρόταση της Μπαρτσελόνα ήταν σωστή. Νομίζω ότι είχαμε απίστευτη εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Φάνηκε στον πέμπτο αγώνα στη Βαλένθια κι εκεί όπου τα πράγματα είχαν εξελιχθεί ανάποδα για μας».

Σχετικά άρθρα