Οι τρεις στόπερ και η αλλαγή Μίτσελ

Ένα από τα βασικά moto του Μίτσελ στην περασμένη περίοδο ήταν ότι ο Ολυμπιακός δεν αλλάζει το στιλ παιχνιδιού του ανεξαρτήτως αντίπαλου και διοργάνωσης. Ο Ισπανός υποστήριζε θερμά ότι η επιθετική φιλοσοφία, η προσπάθεια διαρκούς πρωτοβουλίας και ελέγχου της μπάλας και της κυκλοφορίας της, δεν θα διαφοροποιείτο ως τακτική είτε σε εντός έδρας αγώνα του πρωταθλήματος, είτε στα ντέρμπι της Λίγκας, είτε με την… Μάντσεστερ στο Ολντ Τράφορντ. 

Αποδεικνύεται με τις κινήσεις που έχει κάνει ο Ολυμπιακός (απόκτηση Αμπιντάλ), τις δοκιμές στις πρώτες προπονήσεις της σεζόν και τη δημόσια παραδοχή του Ισπανού προπονητή στην αποκαλυπτική συνέντευξή του στο Ζέεφελντ, ότι σε ειδικές περιπτώσεις της προσεχούς περιόδου η ομάδα θα έχει διαφορετικό πλάνο στο γήπεδο. 

Το παράδειγμα κάποιων Εθνικών ομάδων στο Μουντιάλ, με τους τρεις στόπερ και τους φουλ μπακ στις άκρες, δεν άφησε ασυγκίνητο τον Μίτσελ. Κι ο Ολυμπιακός έχοντας στο ρόστερ του παίκτες που μπορούν να «υπηρετήσουν» αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού σε υψηλό επίπεδο, διαθέτει και τη δυνατότητα να παρουσιάζεται με νέες ιδέες σε αναμετρήσεις με τους πανίσχυρους ανταγωνιστές του στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

Τις πρώτες εικόνες από τον σχηματισμό που έχει στο μυαλό του ο προπονητής του Ολυμπιακού θα τις δούμε σίγουρα στο τουρνουά της Αμερικής εναντίον ομάδων που προσφέρονται για πιο «μαζεμένο» στιλ παιχνιδιού. 

Προφανώς ο Μίτσελ θα ξεκαθαρίσει στη συνέχεια ότι η προσαρμογή σε ένα πιο συμπαγές αγωνιστικό σύστημα δε σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα χάσει την επιθετική ταυτότητα που έχει ως ομάδα, αλλά ότι στόχος της θα είναι η επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων σε αγώνες μεγάλης δυσκολίας στους οποίους η ομάδα ρίσκαρε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε στην περσινή σεζόν. 

Είναι ένα πείραμα που σαφώς έχει ενδιαφέρον και απαιτεί εμπειρία και ταχύτητα, στοιχεία που υπάρχουν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας – είτε παλιούς, είτε νεοαποκτηθέντες – οι οποίοι θα κληθούν να το υλοποιήσουν στο χόρτο.

Σχετικά άρθρα