Γήπεδα που έμειναν… αμανάτι στους Βραζιλιάνους

Το Μουντιάλ τελείωσε και τώρα οι Βραζιλιάνοι πρέπει να βρουν τι θα κάνουν τόσα γήπεδο. Για κάποια δεν υπάρχει πρόβλημα. Όμως υπάρχουν και κάποια που τους έμειναν… αμανάτι.

Ο Υπουργός Αθλητισμού, Αλτνο Ρέμπελο λέει ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εμπορικές εκθέσεις, συναυλίες και άλλα μη αθλητικά γεγονότα. ¨ομως κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει καθώς φαίνεται πως δεν υπήρξε ο σχετικός προγραμματισμός.
Δώδεκα γήπεδα που πλήρωσε χρυσάφι ο Βραζιλιάνικος λαός έμειναν ως περιουσία στη χώρα αλλά και ως χώροι με υψηλά έξοδα συντήρησης. Ας δούμε τι θα γίνει με κάθε ένα από αυτά:

Arena De Sao Paulo, Σάο Πάολο
Χωρητικότητα: 65.807
Οι διοργανωτές έχουν εξ αρχής φροντίσει έτσι ώστε να μειωθεί η χωρητικότητα του κατά έικοσι χιλιάδες θέσεις καθώς πρόκειται για προσωρινές θέσεις, οι οποίες θα καταργηθούν και το γήπεδο θα χρησιμοποιήσει η Κορίνθιανς.

Estadio Mineirao, Μπέλο Οριζόντε
Χωρητικότητα: 57.400
Πρόκειται για ένα από τα γήπεδα που θα φιλοξενήσει αγώνες ποδοσφαίρου στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Estadio Castelao, Φορταλέζα
Χωρητικότητα: 58.000
Είναι το γήπεδο για το οποίο δεν υπάρχει κανένας πονοκέφαλος. Σε μια πόλη με περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια κατοίκους, οι δύο τοπικές ομάδες που θα το χρησιμοποιούν θα το γεμίζουν σε κάθε ματς.

Estadio Do Μαρακανά, το Ρίο ντε Τζανέιρο
Χωρητικότητα: 76.804
Είναι το γήπεδο φετίχ των Βραζιλιάνων και ένα από τα τέσσερα που θα φιλοξενήσουν ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.  

Estadio Nacional, Μπραζίλια
Χωρητικότητα: 68,009.
Δυστυχώς το γήπεδο που θεωρείται το ακριβότερο της διοργάνωσης δεν είναι σαφές τι θα γίνει. Ισως παραχωρηθεί στις ομάδες της πόλης που παίζουν σε μικρές κατηγορίες και προσελκύουν ελάχιστους φιλάθλους. Πέρυσι σε 57 αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων βρέθηκαν στο γήπεδο συνολικά 50 χιλιάδες θεατές.

Arena Pernambuco, Ρεσίφε
Χωρητικότητα: 42.800
Ολοκαίνουργιο γήπεδο σε μια οικονομικά υποβαθμισμένη περιοχή και θα αποτελέσει μέρος ενός συγκροτήματος αναψυχής και οικιστικής ανάπτυξης το οποίο ελπίζεται ότι θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την τοπική αναγέννηση.

Fonte Nova Arena, Σαλβαδόρ
Χωρητικότητα: 48.747
Το γήπεδο… παπούτσι του Μουντιάλ λόγω του μεγάλου ανοίγματος στις κερδκίδες πίως από το τέρμα στη νότια πλευρά. Ετσι, μετατρέπεται εύκολα σε αμφιθέατρο για να φιλοξενήσει συναυλίες και παραστάσεις.

Estadio Pantanal, Κουϊάμπα
Χωρητικότητα: 42.968.
Υπάρχει η δυνατότητα μείωσης της χωρητικότητά του κατά 10.000 αλλά και πάλι είναι τεράστιο για τις τοπικές ομάδες Κουϊάμπα και Μίξτο στις οποίες θα δοθεί.

Estadio Da Baixada, Κουριτίμπα
Χωρητικότητα: 41,456.
Είναι ένα από τα παλαιότερα γήπεδα και θα χρησιμοποιηθεί από την Κουριτίμπα.

Estadio Αμαζονία, Μανάους
Χωρητικότητα: 42.374
Στην καρδιά της Αμαζονίας όπου στην περιοχή υπάρχουν τέσσερις ομάδες που όλες μαζί δύσκολα μαζεύουν περισσότερους από 5.000 θεατές. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Κάποιοι πρότειναν να γίνει χώρος υποδοχής φιλακισμένων.  

Estadio Das Dunas, Νατάλ
Χωρητικότητα: 42,086.
Κανείς δεν ξέρει αν θα γίνει κάτι και τι είναι αυτό. Όλοι συμφωνουν ότι στην περιοχή δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη για ένα γήπεδο.

Estadio Beira-Rio, Πόρτο Αλέγκρε
Χωρητικότητα: 48,849.
Παρά το γεγονός ότι στην πόλη υπήρχε το γήπεδο της Γκρέμιο, οι διοργανωτές έφτιαξαν και ένα νέο, το οποίος θα χρησιμοποιεί η «Internacional» και λογικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα