Με Τζιουμάκα στο Μάριμπορ η Εθνική

H αποστολή της Εθνικής ομάδας αναχωρεί για το Μάριμπορ της Σλοβενίας (μέσω Βιέννης, Γκρατς) όπου αύριο το βράδυ (21.00) στο «Sportna Dvorana Ljudski Vrt Hall» θα διεξαχθεί ο 2ος ημιτελικός του Ευρωπαϊκού Λιγκ Ανδρών.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά την ήττα που γνώρισε με 3-2 από την Σλοβενία στο πρώτο ματς, χρειάζεται είτε ‘καθαρή νίκη’ (3-0 ή 3-1) είτε να κερδίσει με 3-2 και κατόπιν να επικρατήσει στο ‘χρυσό σετ’ (στους 15 πόντους) για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Σωτήρης Δρίκος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και η μοναδική αλλαγή στην αποστολή συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι είναι η παρουσία του Γιώργου Τζιουμάκα (ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Εφήβων) αντί του Νίκου Παλέντζα.

Αναλυτικά η 12άδα της Εθνικής αποτελείται από τους: Τζούριτς, Τζιουμάκας, Φιλίποφ, Κοκκινάκης, Πρωτοψάλτης, Εφραιμίδης, Τακουρίδης, Πελεκούδας, Κουμεντάκης, Δαλακούρας, Κανέλλος, Αγγελόπουλος.

«Φυσικά και υπάρχει προσμονή σε όλη την ομάδα για το δεύτερο ματς… Είναι ένα παιχνίδι για το οποίο χαίρεσαι που θα συμμετάσχεις, έχει ένα μεγάλο βαθμό δυσκολίας καθώς θέλουμε να πετύχουμε την ανατροπή, αλλά θα είναι πολύ ωραίο εφόσον γίνει», δήλωσε ο Σωτήρης Δρίκος και συμπλήρωσε: «
Τα παιχνίδια αυτού του τύπου με εντός και εκτός έδρας αγώνες είναι ούτως ή άλλως ματς σκληρά και δύσκολα. Δεν έχεις να πεις πολλά πριν από το παιχνίδι και σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα κρίνεται από το βαθμό συγκέντρωσης μέσα στον αγώνα. Αυτός που έχει πιο μεγάλες ‘αντιστάσεις’ είναι αυτός που θα κερδίσει».

Με τον πρώτο αγώνα να έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και των δύο ομάδων, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός περιμένει ότι η αντίπαλος μας «θα είναι ακόμη καλύτερη, αφού παίζει εντός έδρας», αλλά πιστεύει ότι το ίδιο ισχύει και για τη δική μας αρκεί «να κάνουμε λιγότερα λάθη, να ασκήσουμε λίγο περισσότερη πίεση στο σερβίς και να έχουμε καλύτερο έλεγχο στη ροή του αγώνα».

Σχετικά άρθρα