Τα φιλικά της Εθνικής πριν το Μουντομπάσκετ

Το πρόγραμμα προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας ενόψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας ανακοίνωσε η Ομοσπονδία. Το μενού περιλαμβάνει οκτώ πολύ “δυνατά” φιλικά καθώς η “γαλανόλευκη” θα αντιμετωπίσει την Σερβία, την Γαλλία, την Κροατία, την Λιθουανία, την Σλοβενία, τη Νέα Ζηλανδία καθώς και την Τουρκία (δύο φορές).

Αναλυτικά:

Η Εθνική Ανδρών συγκεντρώνεται και αναχωρεί με προορισμό το Καρπενήσι για το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της στις 22 Ιουλίου. Στην Ευρυτανία η ομάδα θα παραμείνει ως τις 29 Ιουλίου. Στο πρόγραμμα ως την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (30/8-14/9) βρίσκουν τη δική τους θέση οχτώ φιλικές αναμετρήσεις.

Ο πρώτος αντίπαλος για την Εθνική Ελλάδας θα είναι η Σερβία στις 8 Αυγούστου, στο τουρνουά του Πο στη Γαλλία. Το τουρνουά θα διεξαχθεί 8-10 Αυγούστου και κατά σειρά η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Σερβία, τη Γαλλία και την Κροατία.

Ο δεύτερος σταθμός είναι η Λιθουανία. Σε διεθνές τουρνουά στο Κάουνας, το οποίο θα διεξαχθεί 16-18 Αυγούστου, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τη Λιθουανία, τη Σλοβενία και τη Νέα Ζηλανδία.

Τον κύκλο των φιλικών θα κλείσουν δύο αναμετρήσεις με την Εθνική Τουρκίας. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 20 Αυγούστου και ο δεύτερος στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου.

Διεθνές τουρνουά Πο, Γαλλία (8-10/8)
8/8 Σερβία-Ελλάδα
9/8 Γαλλία Ελλάδα
10/8 Κροατία-Ελλάδα

Διεθνές τουρνουά Κάουνας, Λιθουανία (16-18/8)
16/8 Ελλάδα -Λιθουανία
17/8 Σλοβενία-Ελλάδα
18/8 Ελλάδα-Ν. Ζηλανδία

Φιλικοί αγώνες με Τουρκία
20/8 ΟΑΚΑ Ελλάδα-Τουρκία
22/8 Κωνσταντινούπολη Τουρκία-Ελλάδα

Σχετικά άρθρα