«Τα ντέρμπι και ο Ντάνι Άλβες» (video)

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί μίλησε για όλα στη συνέντευξη που έδωσε στους ρεπόρτερ που παρακολουθούν την προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ. Για τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό, την προσαρμογή του στη νέα ομάδα του, τις θέσεις που μπορεί να παίξει, το θαυμασμό του για τον Ντάνι Άλβες αλλά και πως περιμένει τα ευρωπαϊκά ματς όπως και τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.
Η συνέντευξη του Νορβηγού άσου:
Ομάρ, ένα πρώτο σου σχόλιο μετά από μια εβδομάδα παρουσίας με τον Ολυμπιακό στο Ζέεφελντ;
“Είναι πολύ καλή η πρώτη εντύπωση που έχω για την ομάδα. Νομίζω ότι έχω έρθει σε μία ομάδα που είναι εξαιρετικά δεμένη. Είναι πολύ καλή η ατμόσφαιρα. Πολύ θετικές οι εντυπώσεις που έχω σε αυτό το πρώτο διάστημα από όλους”.
Η προσαρμογή σου στην ομάδα είναι εύκολη;
“Ναι. Θα το έλεγα πως μου είναι εύκολο να προσαρμοστώ. Όλοι εδώ είναι πολύ καλοί μαζί μου, με υποδέχθηκαν θερμά”.
Πότε έμαθες για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού;
“Υπήρχε ενδιαφέρον εδώ και κάποιο καιρό. Όχι τόσο έντονο στην αρχή. Στην πορεία έγινε πιο έντονο. Είναι μία μεγάλη πρόκληση για μένα. Είναι ένα σημαντικό κίνητρο για μένα ο Ολυμπιακός. Ένα μεγάλο κλαμπ και σίγουρα πολύ μεγαλύτερο από εκεί που ήμουν. Θέλω να αρπάξω την ευκαιρία αυτή και να δείξω τι αξίζω”.
Τι γνώριζες για τον Ολυμπιακό πριν έρθεις εδώ;
“Μπορεί να μη γνώριζα πολλά για την ιστορία του συλλόγου όμως είναι μια ομάδα γνωστή στην Ευρώπη. Τον ήξερα. Διακρίνεται στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι σε μεγάλες ομάδες και τον γνώριζα. Σιγά σιγά θα μάθω παραπάνω”.
Ήταν εύκολη η απόφαση να έρθεις στον Ολυμπιακό;
“Όχι δεν ήταν τόσο εύκολο. Υπήρχαν και άλλες επιλογές. Στο τέλος όμως το να υπογράψω στον Ολυμπιακό μου φάνηκε η πιο εύκολη επιλογή και η πιο σωστή. Ζύγισα τις επιλογές μου και αποφάσισα. Τότε μου φάνηκε εύκολο. Όμως γενικά, για καμία απόφαση δεν μπορείς να πεις ότι είναι εύκολη”.
Τα στοιχεία που σε χαρακτηρίζουν ως παίκτη ποια είναι;
“Είμαι ένας παίκτης με ταχύτητα και ενέργεια. Μου αρέσει πολύ το να έχω ενέργεια και πάθος στο παιχνίδι μου. Παίζω δεξί μπακ αλλά μου αρέσει να προωθούμαι και να ανεβαίνω την πλευρά, να ανοίγω το γήπεδο. Μου αρέσει η επίθεση. Θα δείτε λοιπόν έναν παίκτη με πολλή ενέργεια, ταχύτητα και μεγάλη διάθεση στο παιχνίδι”.
Τι γνωρίζεις για τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ;
“Ξέρω πως πρέπει να κερδίζουμε ότι και να γίνει. Έχω μάθει πως τα ματς αυτά είναι πολύ σημαντικά για τον κόσμο. Οπότε τρεις βαθμοί για εμάς και χαρά για τους οπαδούς. Μόνο νίκη σε αυτά τα παιχνίδια. Παντού υπάρχουν ντέρμπι, αλλά εδώ έχω καταλάβει πως είναι ιδιαίτερα σημαντικά”.
Από μια ομάδα στην Γερμανία που πάλευε για την παραμονή, στον Ολυμπιακό για τίτλους και Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι κάτι που σου δημιουργεί πίεση ή αποτελεί έξτρα κίνητρο για εσένα;
“Όχι δεν το βλέπω έτσι. Για μένα είναι ένα παραπάνω κίνητρο. Πρωτίστως είναι πιο μεγάλο το κίνητρο. Πέρυσι στην ομάδα μου θέλαμε να πάρουμε την άνοδο οπότε υπήρχε μεγάλη πίεση για νίκες. Την επόμενη χρονιά αντιμετωπίσαμε πολύ δυνατές ομάδες και παλεύαμε για να μείνουμε στην Μπουντεσλίγκα. Επομένως ψάχναμε πάλι μεγάλες νίκες. Η πίεση δεν με αγχώνει. Μου δίνει παραπάνω κίνητρο για να γίνομαι καλύτερος. Δεν νιώθω πίεση”.
Πως νιώθεις για την συνύπαρξη σου με τον Αμπιντάλ;
“Είναι πολύ σημαντικό να παίζεις σε μία ομάδα με τον Ερίκ. Είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα. Φυσικά και τον ήξερα από πριν. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να πω κάτι για τον παίκτη Ερίκ Αμπιντάλ. Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής και τον έβλεπα στην Μπαρτσελόνα. Τώρα που τον γνωρίζω μου φαίνεται πολύ καλός χαρακτήρας και πιστεύω πως θα έχουμε πολύ καλή συνεργασία”.
Ποιους παίκτες θαυμάζεις;
“Πολλοί παίκτες μου αρέσουν. Παλαιότερα είχα ως πρότυπο τον Ροναλντίνιο και πιο μετά τον Μέσι. Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που θαυμάζω”.
Ο Μίτσελ σκέφτεται σύστημα 3 στόπερ και 2 ακραίους που παίζουν όλη την πλευρά. Σου έχει μιλήσει για αυτήν την πιθανότητα;
“Ο κόουτς ξέρει ποιος είμαι. Γνωρίζει τι τύπου παίκτης είμαι. Πως είμαι ένας επιθετικογενής δεξιός μπακ. Παίρνει τον χρόνο του για να με δει καλύτερα και να καταλάβει το τι μπορώ να κάνω μέσα στο γήπεδο. Δική του απόφαση θα είναι σε τι ρόλο θα αγωνιστώ και εάν θα ανεβαίνω όλη την πλευρά”.
Στον Ολυμπιακό υπάρχουν πολλοί παίκτες και μεγάλος συναγωνισμός. Έχεις σκεφτεί την πιθανότητα να μην είσαι βασικός στο ξεκίνημα;
“Πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για αυτό. Για την πιθανότητα να μην είσαι βασικός. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός με μεγάλο ρόστερ. Εμένα όμως μου αρέσει ο ανταγωνισμός. Έτσι εάν δεν ξεκινάω βασικός τότε θα πρέπει να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά και να δείξω πως θα πρέπει να παίζω. Είμαι εδώ για να δείξω και να αποδείξω πως θα πρέπει να αγωνίζομαι. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν θα είμαι στην βασική ενδεκάδα θα έχω όλη την διάθεση να δουλέψω για να το διορθώσω αυτό”.
Ποιος παίκτης που παίζει στην ίδια θέση με εσένα αποτελεί πρότυπο σου;
“Πάντα μου άρεσε ο Ντάνι Άλβες. Επειδή είναι πολύ επιθετικός. Παίζει στην θέση μου και βγάζει πολύ επιθετικό χαρακτήρα στην Μπαρτσελόνα”.
Κουβαλάς και εσύ την τρέλα του Ντάνι Άλβες;
“Τον γνωρίζω ως παίκτη. Τον θαυμάζω ως ποδοσφαιριστή. Ως άνθρωπο δεν τον ξέρω. Ελπίζω όταν θα με γνωρίσετε καλά, να δείτε πως είμαι πολύ καλός χαρακτήρας”.
Σε μια προπόνηση ντρίμπλαρες πέντε παίκτες. Μπορεί να το δούμε και σε αγώνα αυτό;
“Ναι. Εάν υπάρχει ο χώρος και η ευκαιρία θα το κάνω ξανά. Θα ήθελα να έχω την μπάλα και να το κάνω πάλι. Να γίνω πιο επιθετικός. Μου αρέσει πολύ η επίθεση”.
Είχες έναν τραυματισμό πριν καιρό και έκανες επέμβαση. Πως νιώθεις τώρα;
“Είμαι πολύ καλά τώρα. Πρέπει βέβαια να προσέχω γιατί είναι ακόμα αρχή και υπάρχει η ένταση των προπονήσεων και η καταπόνηση της προετοιμασίας. Η επέμβαση όμως ήταν πετυχημένη. Άλλωστε δεν ήταν κάτι σοβαρό. Δεν έχω πλέον κανένα απολύτως πρόβλημα”.
Πόσο θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό το τουρνουά στις ΗΠΑ;
“Αυτές που θα παίξουμε είναι όλες μεγάλες ομάδες. Θα είναι ένα πολύ καλό τεστ με συλλόγους επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και για να δούμε εμείς που είμαστε και που στεκόμαστε αμυντικά και επιθετικά. Θα είναι πολύ καλά ματς για εμάς”.
Τι περιμένεις από την συμμετοχή σου με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ;
“Κάθε παιχνίδι και κάθε διοργάνωση που παίζω, θέλω να τα κερδίζω. Έτσι θέλουμε να κερδίσουμε στην Ελλάδα το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Γιατί να μην πάρουμε το Τσάμπιονς Λιγκ εάν γίνεται; Γιατί όχι; Πρέπει να κάνεις μεγάλα όνειρα εάν θες να πας μπροστά. Να είσαι μεν προσγειωμένος και να δουλεύεις αλλά να κάνεις και τα όνειρά σου”.

Σχετικά άρθρα