Κοτόπουλο αλά Προβενσάλ

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο<br />1/3 φλιτζανιού αλεύρι<br />50 γραμμάρια βούτυρο, ψιλοκομμένο<br />1 μέτριο καφέ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο<br />1/2 φλιτζάνι ξηρό σέρι<br />400 γραμμάρια ντομάτες κομμένες σε ψιλά καρέ<br />1/4 φλιτζανιού ελιές Καλαμών<br />2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Πασπαλίστε τα φιλέτα κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε στήθη κοτόπουλου στο μπολ και τα αλευρώνετε κ' από τις δυο μεριές.<br />Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια- υψηλή εστία. Ρίχνετε το κοτόπουλο και μαγειρεύετε για 2 έως 3 λεπτά την πλευρά ή μέχρι να ροδίσει καλά. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε ένα πυρέξ.<br /><br />Χαμηλώνετε την εστία σε μέτρια προς χαμηλή. Ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι γίνει διάφανο για περίπου 5 λεπτά. Δυναμώνετε την εστία σε μέτρια προς υψηλή. Προσθέστε το σέρι και αφήνετε για βράση για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέστε τις ντομάτες κομμένες σε ψιλά καρέ. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα ντομάτας πάνω από το κοτόπουλο και ψήνετε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Προσθέστε τις ελιές καθαρισμένες 5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ψησίματος. Τέλος πασπαλίστε με μαϊντανό και γαρνίρετε με λευκό ρύζι ή πατάτες στον ατμό.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα