«Στόχος του Λεβ και το EURO 2016!»

Στην Γερμανία δεν έχει… κάτσει ακόμα η «σκόνη» από τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Μουντιάλ, αλλά κοιτούν και την επόμενη… μέρα και ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ έδειξε σίγουρος για την παραμονή του Γιοακίμ Λεβ, οδηγώντας τα «πάντσερ» και στα τελικά του EURO 2016… Βλέπετε, μπορεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός να υπέγραψε νέο συμβόλαιο πριν από τον Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά υπήρξαν φήμες για αποχώρησή του…   

Ο πρόεδρος της DFB δήλωσε ότι δεν φοβάται πως ο Λεβ θα ακολουθήσει τον αρχηγό της ομάδας, Φίλιπ Λαμ, ο οποίος αποσύρθηκε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο και τη νίκη της Γερμανίας επί της Αργεντινής στον τελικό. Να θυμίσουμε πως ο 54άχρονος ομοσπονδιακός τεχνικός επέκτεινε το συμβόλαιό του έως το 2016 πριν από το Μουντιάλ της Βραζιλίας.  

«Στο επόμενο διεθνές παιχνίδι, εναντίον της Αργεντινής στις 3 Σεπτεμβρίου είναι σαφές ποιος θα κάθεται στον πάγκο», είπε ο Νίρσμπαχ από τη Βαυαρία, όπου βρίσκεται για τη συνέλευση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ο Γιοακίμ Λεβ είχε δηλώσει μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ότι ήθελε «λίγη ειρήνη και ησυχία» και πως ύστερα θα συναντούσε τον Νίρσμπαχ για συνομιλίες. Κάτι που… φούντωσε τις φήμες για παν ενδεχόμενο!

Επίσης, ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδίας, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας» και συνέκρινε την κατάσταση του Γιοακίμ Λεβ με τον προπονητή της Ισπανίας Βιθέντε ντελ Μπόσκε, ο οποίος μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ το 2010, οδήγησε τους «φούριας ρόχας» στην κούπα και στο Euro 2012 (μετά το 2008). «Αυτός είναι ο στόχος και του Γιόαχιμ Λεβ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίρσμπαχ!

Να θυμίσουμε ότι τέσσερις ημέρες μετά τον φιλικό αγώνα με την Αργεντινή στο Ντίσελντορφ (3 Σεπτεμβρίου), η παγκόσμια πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει τη Σκωτία στο Ντόρτμουντ, στο εναρκτήριο παιχνίδι της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας. Η Γερμανία μετέχει στον Δ΄ όμιλο, μαζί με τις Πολωνία, Γεωργία, ΕΊΡΕ, Σκωτία και Γιβραλτάρ.

Σχετικά άρθρα