Kλασσικά αγαπημένα : Σπαγγέτι με γαρίδες και βασιλικό

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />60 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου<br />2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες<br />2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού<br />1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό<br />400 γραμμάρια σπαγγέτι<br />1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο<br />4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες<br />500 γραμμάρια γαρίδες Νο 5</p>
<p> </p>
<div> </div>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Πολτοποιήστε σε γουδί το σκόρδο, το λεμόνι και βασιλικό μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα.<br />Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.<br /><br />Εν τω μεταξύ λαδώνετε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία. Μαγειρεύετε το μπέικον ψιλοκομμένο ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά. Αφαιρέστε και στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.<br />Επιστρέφετε στο τηγάνι και ρίχνετε το μισό βούτυρο και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τις γαρίδες και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά σε δυνατή εστία. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο τηγάνι με το μπέικον και το υπόλοιπο βούτυρο. Πασπαλίστε με βασιλικό και σερβίρετε.</p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα