Αυστηρά για ενηλίκους: Ζελέ με κρασί Μοσχάτο και φρούτα στο ποτήρι

<div class="views-field views-field-body">
<div class="field-content">
<p><span>Επιδόρπιο αυστηρά για ενηλίκους, αφού περιέχει αρκετό αλκοόλ. Το χειμώνα βάζουμε ακτινίδια, αχλάδια, μήλα, φέτες πορτοκαλιού και μανταρινιού. Αυτή την εποχή τα καλύτερα είναι οι φράουλες, τα κεράσια και τα μεγάλα κίτρινα αχλάδια ενώ το καλοκαίρι το φτιάχνουμε με ροδάκινα, πεπόνι, σταφύλια, βερίκοκα και δαμάσκηνα ή βανίλιες.</span></p>
</div>
</div>
<div class="views-field views-field-field-recipe-prep-time"><span class="views-label-field-recipe-prep-time">Χρόνος Προετοιμασίας:</span>
<div class="field-content">30΄</div>
</div>
<div class="views-field views-field-field-recipe-waittime"><span class="views-label-field-recipe-waittime">Χρόνος Αναμονής:</span>
<div class="field-content">3 ώρες</div>
</div>
<div class="field-content"> </div>
<div class="field-content"><span class="views-label-field-recipe-materials">Υλικά:</span>
<div class="field-content">
<div class="item-list">
<div class="jspContainer">
<div class="jspPane">
<ul>
<li class="first matCat">Για 6 ποτήρια</li>
<li>300 ml Μοσχάτο Σάμου</li>
<li>40 γρ. ζάχαρη</li>
<li>12 γρ. ζελατίνη, σε φύλλα</li>
<li>400 – 500 γρ. ανάμεικτα φρούτα εποχής (εδώ αχλάδια κίτρινα, μήλα και ανανάς κονσέρβας, στραγγισμένος), ζυγισμένα καθαρισμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια</li>
<li class="last">ξύσμα από 2 ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά πορτοκάλια</li>
</ul>
<p><span class="views-label-field-recipe-execution-desc">Εκτέλεση:</span></p>
<div class="field-content">
<div class="jspContainer">
<div class="jspPane">
<p>Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το Μοσχάτο με τη ζάχαρη, για 8 – 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Αποφεύγω να δυναμώσω τη φωτιά γιατί, αν το Μοσχάτο πάρει βράση, θα αποκτήσει έντονη δυσάρεστη μεταλλική γεύση. Αποσύρω από τη φωτιά.<br />Βάζω τα φύλλα ζελατίνης για 2 – 3 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στύβω καλά, τα ρίχνω στην κατσαρόλα με το κρασί και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτω και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω απαλά.<br />Μοιράζω τα κομμένα φρούτα σε 6 κολονάτα ποτήρια, κατά προτίμηση σαμπάνιας, γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση περίπου. Συμπληρώνω με το μείγμα του Μοσχάτου. Βάζω τα ζελέ για 3 ώρες στο ψυγείο και τα σερβίρω κρύα.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.dinanikolaou.gr/recipe/1597&amp;page=NaN">www.dinanikolaou.gr</a> </p>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα