Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Rodos Cup (video)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη ημέρα του “Rodos Cup 2014”. Το “Rodos Cup” πραγματοποιείται και φέτος, για 6η χρονιά, στα παραδεισένια Δωδεκάνησα και ταξιδεύει από τις 21-25 Ιουλίου σε Κω, Νίσυρο, Σύμη και Ρόδο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 συνολικά σκέλη: την παράκτια ιστιοδρομία στο νησί της Κως, το σκέλος ΚΩΣ-ΝΙΣΥΡΟΣ απόστασης 22 ναυτικών μιλίων, το ΝΙΣΥΡΟΣ-ΣΥΜΗ 29 ναυτικών μιλίων και το ΣΥΜΗ-ΡΟΔΟΣ 24 ναυτικών μιλίων.
Το πρωί της πρώτης ημέρας του “6ου Rodos Cup” βρήκε τα 64 συμμετέχοντα σκάφη από 6 διαφορετικές χώρες στην πολυτελή “Κως Μαρίνα” να προετοιμάζονται για την εκκίνηση της παράκτιας ιστιοδρομίας. Η ημέρα που ακολούθησε ήταν γεμάτη δράση, καθώς το μελτέμι φυσούσε από νωρίς το πρωί δυνατά με ένταση έως και 20 κόμβους.
Το σκάφος “Estella”, με το πλέον έμπειρο πλήρωμά του στα νερά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, έδωσε και φέτος δυναμικό παρόν στην κατηγορία IMS, καθώς τερμάτισε πρώτο με σημαντική διαφορά.
Στην κατηγορία IRC Racing 2, το σκάφος “Sugar”, με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Αθανασίου, το οποίο αποτελεί και ένα από τα φαβορί του φετινού αγώνα, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το νεότατο πλήρωμά του και έδωσε μαθήματα υψηλής τεχνικής, καταλαμβάνοντας την 1η θέση με χαρακτηριστική άνεση.
Στις υπόλοιπες κατηγορίες οι πρωτοπόροι ήταν οι εξής:
Class : IRC_RACING 1 – Σκάφος: “Courier du Coeur”Class : CRUISING 1 – Σκάφος: “Reggina”Class : CRUISING 2 – Σκάφος: “Joanna”Class : IRC_CRUISING – Σκάφος: “Denizhan”
Η πρώτη ημέρα του “Rodos Cup 2014” έκλεισε προσφέροντας μια καλή γεύση του τί πρόκειται να ακολουθήσει. Το ιστιοπλοϊκό ενδιαφέρον αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα τις επόμενες ημέρες καθώς από ό,τι φαίνεται είναι πολλές οι ομάδες που θέλουν να κερδίσουν τον πολυπόθητο τίτλο του νικητή. Αύριο, Τρίτη 22 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ιστιοδρομία ανοικτής θαλάσσης του φετινού αγώνα ΚΩΣ-ΝΙΣΥΡΟΣ, απόστασης 22 ναυτικών μιλίων.
Το “Rodos Cup 2014” αποτελεί μία διοργάνωση του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση της Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, δίνοντάς σε αυτούς που συμμετέχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον άνεμο, τη θάλασσα και τον ήλιο των ελληνικών νησιών.

Σχετικά άρθρα