Εκκίνηση στο Παγκοσμίο Πρωταθλήμα Ε-Ν

Στην μάχη ρίχνονται τα πρώτα Ελληνόπουλα στον κορυφαίο θεσμό στίβου της κατηγορίας των Εφήβων-Νεανίδων , το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε-Ν το οποίο ξεκινά σήμερα το βράδυ στις οκτώ ώρα Ελλάδος , στο πανέμορφο Γιουτζίν του Όρεγκον των ΗΠΑ.
 
Τρεις αθλητές μας αγωνίζονται σήμερα οι : Γεωργία Στεφανίδη (Επι-κοντώ) 8 το πρωί (8 το βράδυ ώρα Ελλάδος) , στις 17.30 τοπική ώρα (1.30 την Τετάρτη το πρωί 23) η Ηλιάνα Κοροσίδου στην Σφυροβολία και  ο Μάρκος Γκιούρλιας στις 20.40 (4.40 το Πρωί της Τετάρτης 23 Ιουλίου). 
 
Με βάση τις Starting List των αγωνισμάτων τις οποίες έδωσαν στην δημοσιότητα οι αρμόδιοι εκπρόσωποι της IAAF στα αγωνίσματα της πρώτης ημέρας όπου μετέχουν Έλληνες αθλητές οι συμμετοχές είναι οι ακόλουθες :
 
Επι-κοντώ Νεανίδων έχουν δηλωθεί συνολικά τριάντα αθλήτριες χωρισμένες σε δύο Γκρουπ , η 19χρόνη Γεωργία Στεφανίδη ξεκινά τις προσπάθειες της στο πρώτο γκρουπ έχοντας ως ΄΄αντιπάλους’’ τις εξής επικοντίστριες : Έμα ΦΙΛΙΠ (Αυστραλία),Αλίνα ΛΟΥΤΚΟΒΣΚΑΓΙΑ (Ρωσία) Ρένα ΚΟΛ(Εσθονία),Μπόνι ΝΤΡΑΞΛΕΡ (ΗΠΑ),Καμίλα ΠΡΖΙΜΠΙΛΑ (Πολωνία), Βίλμα ΜΟΥΡΤΟ (Φινλανδία),Ρεβέκα ΣΙΛΑΝΟΒΑ (Τσεχία),Πάουλα –Νέντμεργκετ ΛΑΝΟ (Νορβηγία), Ντομινίκ ΕΣΕΛΑΡ(Ολλανδία),Τζιλ ΛΕ-ΜΠΡΙ(Γαλλία),Ρομπέιλις ΡΕΪΝΑΝΤΟ(Βενεζουέλα),Ρεβέκα ΠΙΤΣ(Γερμανία),Κλάρα ΜΑΤΣΟΝ(Σουηδία) και  Ντέμετ ΠΑΡΛΑΚ(Τουρκία).
 
Η Στεφανίδη ξεκινά τις προσπάθειες της 10η στο πρώτο γκρουπ του Επι-κοντώ μετά από την Ολλανδή Εσελάαρ. Στον τελικό του αγωνίσματος προκρίνονται όσες υπερβούν τα 4,15μ. η οι πρώτες δώδεκα, η Ελληνίδα άλτρια έχει ατομικό ρεκόρ 4,12μ. αλλά φέτος υπερέβη τα 3,95μ. επίδοση η οποία είναι 13η στο σύνολο των τριάντα αθλητριών αμφοτέρων των γκρουπ. Στόχος της Γεωργίας είναι να υπερβεί  τουλάχιστον τα 4,10μ., ύψος το οποίο πιθανότατα θα της εξασφαλίσει και την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος.
 
Σφύρα Νεανίδων (Πρτοκριματικός) : έχουν δηλωθεί συνολικά 27 αθλήτριες και στα δυο γκρουπ, στον τελικό προκρίνονται όσες ρίξουν τουλάχιστον 59,50μ. η οι πρώτες δώδεκα και των δυο γκρουπ. Με βάση τις επιδόσεις όλων των αθλητριών οι οποίες μετέχουν σε αμφότερα τα γκρουπ η Ηλιάνα Κοροσίδου έχει την τρίτη επίδοση με 65,34μ., όντας τρίτη πίσω από την Ουκρανή Αλιόνα ΣΑΜΟΤΙΝΑ(68,43μ.) και την Ουγγαρέζα Ρέκα Γκούρατζ η οποία έχει φετεινή ατομική επίδοση : 67,32μ. Η Κοροσίδου ρίχνει 13η (τελευταία) στο πρώτο γκρουπ.
 
Οι ρίπτριες οι οποίες αγωνίζονται στο πρώτο προκριματικό της Σφυροβολίας όπου μετέχει η Κοροσίδου είναι οι ακόλουθες , με βάση την χρονική σειρά των προσπαθειών τους :
Ρέκα ΓΚΟΥΡΑΤΖ(Ουγγαρία),Αλεξάνδρα ΒΑΛ(Σουηδία),Μπεατρίς-Νέντμπεργκ ΛΑΝΟ(Νορβηγία),Χάνα ΖΑΓΙΑΝΤΣΚΟΥΣΚΑΓΙΑ(Λευκορωσία),Μπρούκ ΑΝΤΕΡΣΕΝ(ΗΠΑ),Σόφι ΓΚΙΜΛΕΡ(Γερμανία),Έμμα ΟΧΑΡΑ(Ιρλανδία),Άννα-Μαρία ΟΡΙΕΛ(Εσθονία),Οντρέ ΤΖΙΟΦΑΝΙ(Γαλλία),Ίνγκα ΛΙΝΑ(Φινλανδία),Βανέσα ΣΤΕΡΚΕΝΤΡΙΣ(Βέλγιο),Ντιάνα ΝΟΥΣΟΥΠΜΠΈΚΟΒΑ(Καζακστάν) και Ιλιάνα ΚΟΡΟΣΙΔΟΥ(Ελλάς).
 
10.000μ. Εφήβων τελικός 38 δρομείς αγωνίζονται στον τελικό των 10.000μ. ο άπειρος από κορυφαίους διεθνείς αγώνες Μάρκος Γκούρλιας έχει την φετεινή 34η επίδοση με 31.09.90 και στοχεύει στην δημιουργία ενός ατομικού ρεκόρ και ότι ήθελε προκύψει.Το αγώνισμα θα διεξαχθεί στις 20.40 (
 
Οι αθλητές οι οποίο αγωνίζονται στον αμέσως προαναφερθέντα τελικό είναι οι εξής : Νοά ΣΟΥΤΕ(Ολλανδία),Ντιαμαάλ ΜΕΧΜΠΑΛΙ(Αλγερία),Ονούρ ΑΡΑΣ(Τουρκία),Τζόρνταν-Αλόνσο ΚΟΠΕ(Περού),Τζέσι ΧΟΥΤΟΝ(Καναδάς),Τσενγκ-Χσουν ΧΟ(Ταϊπέι),Βαρτ ΒΑΝ ΝΟΥΝΕΝ(Ολλανδία),Αμπντί-Ιμπραίμ ΑΜΠΝΤΟ(Μπουρούντι),Ίστβαν ΣΤΖΟΓΚΙ(Ουγγαρία),Σαφέτ ΕΛΚΑΤΜΙΣ(Τουρκία),Σάντρο ΕΝΡΙΚΕΖ(Μεξικό),Τάε-Τζιν ΚΙΜ(Κορέα),Μίκολα ΝΙΖΝΙΚ(Ουκρανία),Μπρένταν ΣΙΡΝ(ΗΠΑ),,Μάρκος ΓΚΙΟΥΡΛΙΑΣ(Ελλάς),Νίκολας-Μπορότο ΚΟΣΙΜΠΕΪ(Κένυα),Τζόναθαν ΓΚΡΙΝ(ΗΠΑ),Αφεβέρκι ΜΠΕΡΧΑΝΕ(Εριθρέα),Έλβις-Κιπσόγκε ΤΣΕΜΠΟΪ(Κένυα),Ομάρ ΓΚΟΥΕΡΝΙΤΣΕ(Ιταλία), Αμπνταλάχ-Κιμπέτ ΜΑΝΤΕ(Ουγκάντα),Τζόσουα-Κιπρούι ΤΣΕΠΤΕΓΚΕΪ(Ουγκάντα),Κεϊσούκε ΝΑΚΑΤΑΝΙ(Ιαπωνία),Λαρς-Γιόνασεν ΦΟΪΕΝ(Νορβηγία),Σαντιάγκο ΠΑΝΤΡΟ(Ισπανία),Κρίστιαν ΤΙΟΡΝΧΟΛΜ(/Νορβηγία),Ντόμινικ ΚΟΥΜΠΕΤΣ(Τσεχία),Τζούλιο ΠΕΡΠΕΤΟΥΟ(Ιταλία),Ρόμπλεχ-Ντζάμα ΑΝΤΕΝ(Ντζιμπουτί),Γιουνιλίν ΑΝΤΑΝΕ(Αιθιοπία),Αντρέας ΓΙΑΝΣΟΝ(Σουηδία),Χαζούμα ΧΑΤΟΡΙ(Ιαπωνία),Γουνχάενγκ ΓΙΟ(Κορέα),Γιακούμπ ΖΕΜΑΝΙΚ(Τσεχία),Κάρλος ΜΑΓΙΟ(Ισπανία),Μιγκέλ ΜΑΡΚΕΣ(Πορτογαλία),Αχμέντ ΣΛΙΜΑΝΕ(Αλγερία) και ο Ντάνιελ ΑΝΓΚΟΜΑ από το Περού.

Σχετικά άρθρα