Ο γιος του πάστορα στον Παναθηναϊκό (video)

Χρωστάει πολλά στον πατέρα του που έκανε πολλά χιλιόμετρα για να τον βλέπει. Ο νέος πλέον μέικερ του Παναθηναϊκού Ντε Μάρκους Νέλσον λατρεύει το μπόουλινγκ και τον Μάικλ Τζόρνταν.
Γεννήθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια στις 2 Νοεμβρίου του 1985. Ο πατέρας του Ρον είναι πάστορας και η μητέρα του Ντενίς κομμώτρια. Εχει έναν μεγαλύτερο αδερφό τον Νταρνέλ, μια μεγαλύτερη αδερφή, την Κέσια και τον Δαρείο, τον μικρό της οικογένειας. Πρότυπό του είναι ο Μάικλ Τζόρνταν και λατρεύει το μπόουλινγκ, τα video games και τη μουσική.
Ο πατέρας έκανε αταλείωτα χιλιόμετρα για να βλέπει τους αγώνες του γιού του στην Αμερική. Εργαζόταν ως πάστορας στην εκκλησία του Βαγιέχο στην Καλλιφόρνια. Είχε ρόλο συνεργάτη και αναπληρώτη και ήταν τυχερός διότι στη συγκεκριμένη εκκλησία, επικεφαλής πάστορας ήταν ο Ρικ Νιτ, πρώην μπασκετμπολίστας και πατέρας. Η μητέρα του Ντενίς δεν ακολουθούσε στα ταξίδια διότι δεν αντέχει τα αεροπλάνα.
Ο Νέλσον βρέθηκε στο κολεγιακό πρωτάθλημα με τη φανέλα των Duke Blue Devils . Είχε αρκετούς τραυματισμούς αλλά την περίοδο 2007-2008 έγινε αρχηγός της ομάδας. Πολύ καλός αμυντικά, εξαιρετικός στα σουτ τριών πόντων αλλά εκτός draft, υπέγηραψε με του Golden State Warriors στις 9 Σεπτεμβρίου του 2008. Την ίδια χρονιά μετεγγράφηκε στους Bakersfield Jam στην NBA D-League. Τον Δεκέμβριο επιστρέφει στους Warriors όμως λόγω Τζερμάριο Ντάβιντσον μένει εκτός ομάδας.
Πήρε τον μεγάλο δρόμο για την Ευρώπη στα 23 του. Έπαιξε στην Κροατία και συγκεκριμένα στην Ζάγκρεμπ, αλλά γρήγροα επέστρεψε στις Η.Π.Α και στους Austin Toros.
Στις 9 Απριλίου του 2009 οι Chicago Bulls του προσφέρουν συμβόλαιο και ο Νέλσον εντάσσεται στο μεγάλο αυτό σύλλογο, βλέποντας, επιτέλους, την πόρτα του NBA να ανοίγει γι΄αυτόν. Τρεις μήνες έμεινε και δεν αγωνίστηκε ούτε για ένα δευτερόλεπτο.
Το 2009 μετακόμισε στην ιταλική Αβελίνο και το 2010 στη Γαλλική Σολέτ. Πήγε για τέσσερις μήνες στη Ντόνετσκ και επ΄στρεψε στη Σολέτ το 2011.
Το 2012, βρίσκεται στην Σερβία και τον Ερυθρό Αστέρα. Το καλοκαίρι του 2013 πέρασε υπέγραψε νέο συμβόλαιο 1+1 έτους.

Σχετικά άρθρα