Πικάντικα Μπιφτέκια Γαλοπούλας & Γιαούρτι με Μυρωδικά

<div class="headrow">
<div class="col1">ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ</div>
<div class="col2">ΕΚΤΕΛΕΣΗ</div>
</div>
<div class="col1">
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p>Για τα μπιφτέκια γαλοπούλας:<br />50 γρ. γιαούρτι TOTAL<br />500 γρ. κιμά γαλοπούλας<br />½ κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια<br />1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη<br />1 κ.γ. τσίλι σε νιφάδες (ή και παραπάνω αν τα θέλετε πιο καυτερά)<br />1 κρόκο αυγού<br />50 γρ. γαλέτα<br />Αλάτι &amp; πιπέρι κατά βούληση</p>
<p>Για το ντιπ:<br />250 γρ. γιαούρτι TOTAL 2%<br />2 κ.σ. φρέσκα καλοκαιρινά μυρωδικά (π.χ. εστραγκόν, μαϊντανός, βασιλικός και άνηθος)<br />1 μαρούλι άισμπεργκ</p>
</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="col2">
<ul>
<li>Αναμειγνύετε τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, τον κρόκο αυγού, τη γαλέτα και το γιαούρτι TOTAL 2% και αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.</li>
<li>Μοιράζετε το μείγμα στα 8 και σχηματίζετε μικρά μπιφτέκια γαλοπούλας.</li>
<li>Ψήνετε τα μπιφτέκια στο BBQ ή στο γκριλ (10-15 λεπτά).</li>
<li>Αναμειγνύετε το γιαούρτι TOTAL και τα μυρωδικά που έχετε επιλέξει για να φτιάξετε ένα αρωματικό ντιπ που είναι πολύ πιο υγιεινό από τη μαγιονέζα.</li>
<li>Τυλίγετε το μπιφτέκι σε ένα φύλλο μαρουλιού, συνοδεύετε με μια κουταλιά από το ντιπ και σερβίρετε.</li>
</ul>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα