Μελιτζανόπιτα με Μπεσαμέλ για τους καλοφαγάδες!

<h3>Τι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">3 μεγάλες (ή 4 μέτριες) μελιτζάνες φλάσκες</li>
<li class="rr_method_list">1 πακέτο φύλλο κρούστας</li>
<li class="rr_method_list">2/3 φλ. ελαιόλαδο</li>
<li class="rr_method_list">2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο</li>
<li class="rr_method_list">3 κ.σ. κοινό αλεύρι</li>
<li class="rr_method_list">1,5 φλ. γάλα πλήρες (ζεστό)</li>
<li class="rr_method_list">250 γρ. κασέρι (χονδροτριμμένο)</li>
<li class="rr_method_list">αλάτι κι άσπρο πιπέρι</li>
<li class="rr_method_list">2 κ.σ. γάλα (για την επιφάνεια της πίτας)</li>
</ul>
</div>
<p><span><br /><br /></span></p>
<div class="rr_steps">
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Τρυπάω και ψήνω τις μελιτζάνες στο grill του φούρνου για 45’ περίπου στην μέγιστη θερμοκρασία, μέχρι να μαυρίσει και να ζαρώσει η φλούδα τους αλλά να μαλακώσει κι η σάρκα τους.</li>
<li class="rr_method_list">Κατόπιν χαράσσω την φλούδα, αφαιρώ την ψίχα κάθε μελιτζάνας και τοποθετώ σε σουρωτήρι να αφήσουν τα υγρά τους για 1 ώρα τουλάχιστον, ενώ ενδιαμέσως ανακατεύω.</li>
<li class="rr_method_list">Παράλληλα ετοιμάζω την μπεσαμέλ για την γέμιση. Σε ένα σκεύος ζεσταίνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά (5/9) και μόλις λειώσει προσθέτω το αλεύρι.</li>
<li class="rr_method_list">Ανακατεύω με τον αυγοδάρτη μέχρι να σχηματισθεί μία όχι πολύ σφιχτή ζύμη.</li>
<li class="rr_method_list">Προσθέτω σταδιακά και το ζεστό γάλα.</li>
<li class="rr_method_list">Στο τέλος, κι αφού έχει ομογενοποιηθεί η μπεσαμέλ, προσθέτω το τριμμένο κασέρι, λίγο αλάτι, το άσπρο πιπέρι κι ανακατεύω ξανά.</li>
<li class="rr_method_list">Αφού στραγγίξει καλά κι η μελιτζάνα την προσθέτω κι αυτήν στην μπεσαμέλ κι ανακατεύω.</li>
<li class="rr_method_list">Δοκιμάζω την γεύση και προσθέτω αν χρειάζεται λίγο αλατοπίπερο ακόμα.</li>
<li class="rr_method_list">Αρχικά λαδώνω ελαφρά ένα pyrex ή ένα ταψί και στην συνέχεια ξεκινάω με το στρώσιμο των φύλλων, τα οποία τοποθετώ διπλωμένα και τα λαδώνω ένα προς ένα.</li>
<li class="rr_method_list">Αφού στρώσω τα μισά (6 φύλλα δηλ.), απλώνω ομοιόμορφα από πάνω την κρέμα μελιτζάνας.</li>
<li class="rr_method_list">Συνεχίζω με τα υπόλοιπα φύλλα, πάντα διπλωμένα, μέχρι να τοποθετήσω και το τελευταίο χωρίς όμως να το λαδώσω.</li>
<li class="rr_method_list">Κόβω την πίτα σε φέτες και αλείφω την επιφάνεια της με τις 2 κ.σ. γάλακτος, για να πάρει όμορφο ροδοκόκκινο χρώμα.</li>
<li class="rr_method_list">Φουρνίζω την μελιτζανόπιτα για 50-55’ στους 190°C (αντίσταση).</li>
</ol></div>
<div class="divider"> </div>
<div class="rr_comments">
<h3>Λίγα μυστικά ακόμα</h3>
<p> </p>
<p>Σερβίρω την πίτα αφού κρυώσει λίγο για να μην είναι ρευστή η γέμιση. Η συνταγή είναι από το προσωπικό μου blog dailycious.gr .</p>
</div>
<p><span><span><br /><br />Διαβάστε περισότερο: <a href="http://www.sintagespareas.gr/sintages/melitzanopita-me-mpesamel.html#ixzz38NW0vsFY">www.sintagespareas.gr</a></span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα