Στο Αζερμπαϊτζάν το 2016 η F1

Το Αζερμπαϊτζάν επιβεβαίωσε ότι θα φιλοξενήσει έναν αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 το 2016, ύστερα από τις υπογραφές που έπεσαν με τον Μπέρνι Έκλεστοουν.

Αν και υπήρχε αισιοδοξία ότι θα μπορούσε αυτό να γίνει από του χρόνου, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι τα σχέδια πήραν αναβολή για έναν χρόνο.

Ο υπουργός νεολαίας και άθλησης του ασιατικού κράτους, Αζάντ Ραχίμοφ, είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος που μπορούμε να ανακοινώσουμε πως έχουμε υπογράψει συμβόλαιο για να φέρουμε τη Formula 1 στο Μπακού το 2016. Το Αζερμπαϊτζάν είναι μια μοντέρνα χώρα, που αποτελεί σταυροδρόμι της ανατολικής Ευρώπης και της δυτικής Ασίας».

Οι αγώνες θα διεξάγονται σε μία νέα πίστα, που ήδη σχεδιάζεται από τον Χέρμαν Τίλκε. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Μπακού προστέθηκε στην οικογένεια της Formula 1. Θα είναι ένας αγώνας δρόμου, όπου τα μονοθέσια θα περνούν από ενδιαφέρονται και γραφικά σημεία της πόλης. Είμαι βέβαιος πως ο αγώνας θα πληροί όλα τα κριτήρια της Formula 1», τόνισε το αφεντικό του πρωταθλήματος, Μπέρνι Έκλεστοουν.

Σχετικά άρθρα