Το μέλλον του Παναθηναϊκού

Ανήκουν όλοι τους στον Παναθηναϊκό. Ο λόγος για τους Χαραλαμπόπουλο, Διαμαντάκο, Λούντζη, Κόνιαρη και Παπαγιάννη, τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των οποίων αναλύει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.
Ο Παναθηναϊκός είχε ήδη στο ρόστερ του, τους Γιώργο Διαμαντάκο και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και πλέον στους νταμπλούχους ανήκουν και ο 16χρονος Μιχάλης Λούντζης, ο 17χρονος Γιώργος Παπαγιάννης αλλά και ο Αντώνης Κόνιαρης.
Ο ομοσπονδιακός κόουτς της Εθνικής ομάδας U18, Ηλίας Παπαθεοδώρου ανέλυσε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το αγωνιστικό προφίλ των πέντε νεαρών ταλαντούχων «πράσινων» παικτών.
Αντώνης Κόνιαρης
Ο ορισμός του point guard. Είναι αληθινός πλέι μέικερ. Είναι εντυπωσιακή η ηρεμία που τον διακρίνει σε οποιαδήποτε καμπή του παιχνιδιού και είναι χαρακτηριστικό ότι είναι τόσο ψύχραιμος που δεν αλλάζει ποτέ έκφραση το πρόσωπό του. Είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα χέρια διαθέτει.Σε συνδυασμό με την ικανότητά του να προβλέπει πού θα πάει η πάσα, εφόσον καταφέρει να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο, θα δημιουργήσει τεράστια αίσθηση για τα κλεψίματά του. Πρέπει να δουλέψει τα πόδια του ώστε να βελτιώσει την εκρηκτικότητά του αλλά και το παιχνίδι 1 Vs 1. Ηδη έχει κάνει πιο αποτελεσματικό το σουτ του, που δεν ήταν το δυνατό σημείο του, αλλά πρέπει να το κάνει καλύτερο, ενώ θα πρέπει να προσθέσει στο παιχνίδι και το σουτ από ντρίμπλα. Εχει τις προδιαγραφές να κάνει την καλύτερη καριέρα από κάθε άλλον παίκτη της γενιάς του.
Μιχάλης Λούντζης
Πολύ αθλητικός και μακρύς παίκτης, που ξεχωρίζει γιατί έχει και μακριά χέρια. Είναι πολύ γρήγορος, συγκριτικά με τον Κόνιαρη αρκετά πιο ταχύς. Δεν είναι κλασικό point guard, είναι combo guard καθώς μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις (1, 2) των γκαρντ. Είναι από τους πιο δουλευταράδες παίκτες της ηλικίας του και η βελτίωσή του είναι συνεχής.Διαθέτει ικανότητα στη διείσδυση, καθώς μπορεί εύκολα να αλλάζει ταχύτητα και είναι εξαιρετικός στο σουτ από ντρίμπλα. Στοιχείο που βρίσκεις σε λίγους παίκτες.Αντιθέτως, πρέπει να δουλέψει το σουτ χωρίς κίνηση και να μάθει να διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι. Οι αποφάσεις που παίρνει για πάσα να γίνουν πιο σωστές, ώστε να μεγαλώσει το εύρος της δημιουργίας του.
Γιώργος Παπαγιάννης
Η σωματοδομή του είναι τρομερή. Σπάνια μπορεί ένας παίκτης με το ύψος του να έχει τόσο άρτιο κορμί και κυρίως να μην έχει αργά πόδια. Διαθέτει δηλαδή άριστη πρώτη ύλη.Είναι πολύ καλός στην εκτέλεση και παίρνει αμέσως αποφάσεις. Σουτάρει καλά και με πρόσωπο στο καλάθι από απόσταση 4-5 μέτρων, ενώ είναι αξιόπιστος και στις βολές. Γενικώς είναι εντυπωσιακός και ντελικάτος για 2μ.17 και στην άμυνα έχει έφεση στα κοψίματα. Είναι πολύ καλός και στο επιθετικό ριμπάουντ.Είναι φανερό ότι βελτιώνεται σε θέματα ρυθμού και φυσικής κατάστασης, όμως είναι βέβαιο ότι σε αυτούς τους τομείς θέλει να διανύσει ανήφορο. Δουλεύει σκληρά και σιγά σιγά καλύπτει τη διαδρομή.
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Παιδί με ωριμότητα 30χρονου! Είναι εκπληκτικός στις αποφάσεις του. Ξέρει πότε πρέπει να πάρει το σουτ, πότε να πασάρει. Εχει αίσθηση του χώρου και του χρόνου και αντιλαμβάνεται πότε τελειώνει ακόμη και μαρκαρισμένος από πολλούς αντιπάλους. Είναι πάρα πολύ καλός πασέρ. Δυνατός ριμπάουντερ στην άμυνα και στην επίθεση, διαθέτει πολύ καλό σουτ, είναι δημιουργικός από το low-post, χειρίζεται καλά την ντρίμπλα και γι” αυτό μπορεί να προσφέρει στον προπονητή του τη δυνατότητα να στήσει pick “n” roll με 3άρι!Επειδή είναι τόσο ώριμος και τόσο ικανός πρέπει να δουλέψει ορισμένα στοιχεία για να μπορέσει να βγάλει στο παιχνίδι πράγματα που σπάνια βρίσκεις σε παίκτες. Χρειάζεται να γίνει πιο ταχύς και να αποκτήσει εκρηκτικότητα προκειμένου να βγει μακριά από το καλάθι και να κάνει καριέρα ως σμολ-φόργουορντ (3άρι).
Γιώργος Διαμαντάκος
Αντίθετα με τον Παπαγιάννη, αρέσκεται στο παιχνίδι με επαφή. Βάζει το σώμα του δυνατά στις φάσεις και δεν φοβάται το ξύλο που πέφτει μέσα στη ρακέτα. Εχει πολύ καλή νοοτροπία, είναι παίκτης της προπόνησης και γνωρίζει πως όλα περνούν μέσα από τη δουλειά.Τα πόδια του δεν είναι γρήγορα και δεν διαθέτει τον συγχρονισμό που διακρίνει τον Παπαγιάννη, με αποτέλεσμα παρά το εντυπωσιακό ύψος του να μην είναι ικανός μπλοκέρ, για παράδειγμα. Επειδή ξέρει και δεν διστάζει να βάλει το σώμα του, είναι σπουδαίος ριμπάουντερ στην άμυνα και πολύ καλός στον τομέα των επιθετικών ριμπάουντ. Είναι καλός στις βολές, στοιχείο που είναι σημαντικό για κάθε ψηλό, τον οποίο συχνά ο αντίπαλος προτιμά να στείλει στις βολές.Πρέπει όμως να δουλέψει στην ταχύτητα των αντιδράσεών του στα πόδια.

Σχετικά άρθρα