Μπεργκ: «Δε θα είναι εύκολο το έργο μας»

Ο Μάρκους Μπεργκ μίλησε για τις μάχες του Παναθηναϊκού στον Γ’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Σταντάρ Λιέγης και το μεγάλο όπλο της ομάδας που είναι η διατήρηση του κορμού. 
Συγκεκριμένα, ο Σουηδός μίλησε στο “ΒΗΜΑ” για:
Την ετοιμότητα του Παναθηναϊκού: «Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Το νιώθουμε. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όλοι οι παίκτες βρίσκονται σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης δίχως τραυματισμούς, κάτι που μας έδωσε τη δυνατότητα να προπονηθούμε καλά και να δουλέψουμε πολύ στα φιλικά που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα. Πλέον όμως αρχίζουν τα σοβαρά παιχνίδια, τα οποία κατά τη γνώμη μου θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή τη μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας».
Το γεγονός πως οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν την Σταντάρ χωρίς να έχουν δώσει επίσημα παιχνίδια: «Είναι λίγο περίεργο που το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν είναι τόσο σημαντικό. Ωστόσο, θεωρώ ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στη Λιέγη. Αν τα καταφέρουμε εκεί θα αυξήσουμε τις πιθανότητες μας και θα έχουμε την ευκαιρία για να πανηγυρίσουμε την πρόκριση στην έδρα μας. Έχουμε μπροστά μας δύο 90λεπτά κρίσιμα, δύσκολα και πολύ πιο διαφορετικά από όσα έχουμε δώσει μέχρι σήμερα, αλλά αν κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα στο Βέλγιο νομίζω ότι θα έχει γίνει και η μισή δουλειά».
Το αν το… όπλο του Παναθηναϊκού είναι η διατήρηση του βασικού κορμού: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό το γεγονός. Γνωρίζουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου και έχουμε καλό επίπεδο επικοινωνίας, δεδομένου ότι βρισκόμαστε όλοι μαζί για έναν χρόνο. Τώρα είναι στο χέρι του καθενός ατομικά αλλά και της ομάδας συνολικά να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά προκειμένου να πάμε τον σύλλογο ένα επίπεδο ψηλότερα πετυχαίνοντας ακόμα πιο σημαντικά πράγματα. Η συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης είναι τεράστια πρόκληση για μας. Γνωρίζουμε ότι το έργο μας δεν θα είναι εύκολο, αλλά όλοι στην ομάδα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πετύχουμε. Επίσης νομίζω ότι θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες τη νέα χρονιά γιατί οι αντίπαλοί μας γνωρίζουν καλύτερα το παιχνίδι μας. Έχουμε πίστη όμως στις δυνατότητές μας. Διαθέτουμε καλή ομάδα και καλούς παίκτες και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε καλή πορεία».
Το αν ο Παναθηναϊκός αποκτά πλεονέκτημα με τις απώλειες παικτών της Σταντάρ:«Σίγουρα είναι σημαντικό το γεγονός ότι έχουν χάσει παίκτες που υπήρξαν πολύτιμοι την περασμένη σεζόν. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από την μεταξύ μας αναμέτρηση η Σταντάρ θα έχει ήδη δώσει ένα επίσημο παιχνίδι για το πρωτάθλημα Βελγίου, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότητα θα βρίσκεται πιο κοντά στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης από ότι εμείς. Δεν νομίζω πάντως, ότι σε αυτό το επίπεδο έχουν τόση σημασία αυτά τα πράγματα όσο η θέληση για τη νίκη. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για μας και για τους αντιπάλους μας. Γνωρίζουμε την κρισιμότητα και τη σοβαρότητα της περίστασης και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε τον στόχο μας».
Την άποψή του για την Σταντάρ: «Έκανα την έρευνά μου. Μίλησα με έναν φίλο μου που έπαιξε στο Βέλγιο για μια τριετία και μου είπε ότι πρόκειται για μια ομάδα δυνατή και σκληρή που στηρίζεται στο παιχνίδι δύναμης. Διαθέτει ποιότητα σε όλες τις γραμμές αλλά έχει και ορισμένες σημαντικές αλλαγές συγκριτικά με την περασμένη σεζόν. Τις επόμενες μέρες θα μας αναλύσει το παιχνίδι της και το προπονητικό τιμ και θα παρουσιαστούμε κατάλληλα προετοιμασμένοι».
Το αν υπάρχει έξτρα κίνητρο ή μεγαλύτερο άγχος από την επιστροφή στα Κύπελλα Ευρώπης: «Γνωρίζουμε ότι ανεβάσαμε τον πήχη των απαιτήσεων με τη πορεία της ομάδας την περασμένη σεζόν. Αυτό όμως μας δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να πετύχουμε περισσότερα πράγματα. Δεν ξέρω μέχρι που θα φτάσει ο Παναθηναϊκός εφέτος, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλοι μας προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα γίνεται για να πάμε πιο ψηλά».

Σχετικά άρθρα