Λαζαρίδης: «Θα είναι η τυχερή μας»

Ο πολύπειρος αμυντικός της ομάδας μας Νίκος Λαζαρίδης μίλησε σήμερα στο atromitosfc.gr λίγες μέρες πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στο Σαράγεβο για τον Γ’ Προκριματικό Γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα της ομάδας :

Για την τρίτη του χρονιά με τον Ατρόμητο στην Ευρώπη: «Πιστεύω ότι θα είναι η τυχερή μας και μετά από δύο προσπάθειες που κάναμε με Νιούκαστλ και Άλκμααρ θα πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η είσοδος στους ομίλους. Φέτος ξεκινάμε ένα γύρο νωρίτερα και θεωρώ ότι αν περάσουμε το εμπόδιο του Σαράγεβο θα είμαστε πιο έτοιμοι για τη φάση των πλέι οφ».

Για τις εμπειρίες που έχει «μαζέψει» ο Ατρόμητος :« Σίγουρα έχοντας παίξει τα δύο προηγούμενα χρόνια σε δυνατές έδρες κι έχοντας δείξει ότι μπορείς να τα καταφέρεις, αποκτάς ως ομάδα μεγαλύτερη πίστη και εμπειρία. Στο Νιούκαστλ και στο Άλκμααρ όλοι θυμόμαστε τι έγινε και από ένα σφύριγμα ή ένα σουτ δεν πήραμε εμείς την πρόκριση».

Για το γεγονός ότι ο Ατρόμητος συμπεριλήφθηκε στο γκρουπ των ισχυρών: «Είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό, είναι σε συνάρτηση με τη βαθμολογία της Ελλάδας αλλά δείχνει και τα βήματα προόδου που κάνει η ομάδα παίζοντας κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Ας ελπίσουμε ότι φέτος θα πετύχουμε τον στόχο μας και θα δώσουμε μεγάλη χαρά στους φιλάθλους μας, στον πρόεδρο μας αλλά να το ευχαριστηθούμε και οι ίδιοι».

Για το τι έχει προλάβει να μάθει για το Σαράγεβο: «Έχουμε τρεις μέρες ακόμη για να μάθουμε τον τρόπο παιχνιδιού του και να το αντιμετωπίσουμε κατάλληλα. Πρόκειται για μια νεανική ομάδα, με καλά τρεξίματα και δυνατή από τη μέση και μπροστά. Θεωρώ ότι εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα πάνω απ’ όλα και πως θα παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι».

Για το νέο σύστημα που δοκίμασε ο προπονητής στο φιλικό με τον ΠΑΟ:« Είναι καλό σύστημα, το είδαμε στο Μουντιάλ και ο προπονητής μας ξέρει καλύτερα από τον καθένα αν μπορούμε να παίξουμε και πότε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Ας το έχουμε λοιπόν στο μυαλό μας».

Για την κατάσταση της ομάδας: «Νιώθουμε και είμαστε πολύ καλά. Το μεγάλο μας ατού είναι ότι έχουμε την ίδια ομάδα με πέρσι, γνωριζόμαστε μεταξύ μας και θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι για την Πέμπτη».

Για το ματς στο Σαράγεβο: «Ασφαλώς και δεν θα είναι εύκολο γιατί ο αντίπαλος μας έχει ενθουσιασμό καθώς προηγήθηκε μια πρόκριση εκτός έδρας. Εμείς στόχο θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να κάνουμε το επόμενο βήμα για την πρόκριση ώστε μέσα στην έδρα μας και με την παρουσία των φιλάθλων μας να την εξασφαλίσουμε».

Σχετικά άρθρα