«Γουστάρεις να αγωνίζεσαι στον Πανιώνιο»

Για την απόφασή του να παραμείνει στον Πανιώνιο παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι “κυανέρυθροι” μίλησε ο Παύλος Μητρόπουλος. Ο εκ των αρχηγών της ομάδας της Νέας Σμύρνης αναφέρθηκε στη νέα αγωνιστική χρονιά αλλά και στο ταλέντο που διαθέτουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές του συλλόγου.

Οι δηλώσεις του Μητρόπουλου στο ραδιοφωνικό σταθμό “Sentra”:

Για το πως νοιώθει ως αρχηγός, μόλις στα 24 του και πως είναι να υπάρχουν στα αποδυτήρια τόσα πολλά νέα παιδιά…

«Είναι κάτι πρωτόγνωρο και για μένα. Εχω αναλάβει ένα δύσκολο ρόλο παρά το νεαρό της ηλικίας μου, να καθοδηγήσω αυτά τα παιδιά, αλλά νομίζω πως ήταν κάτι αναμενόμενο γιατί ξέραμε πως δουλεύει ο Πανιώνιος τα τελευταία χρόνια με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Εδωσε περισσότερη βάση σε αυτό το σχέδιο. Θα έρθουν όμως και κάποιοι πιο έμπειροι παίκτες που θα μας βοηθήσουν περισσότερο».

Για το αν υπάρχει ταλέντο σε αυτά τα παιδιά…

«Το περισσότερο ταλέντο το έχει ο Πανιώνιος και καμιά άλλη ομάδα και το έχει αποδείξει αυτό τα τελευταία χρόνια. Παιδιά από τις ακαδημίες έχουνε πωληθεί. Πιστεύω πως στο τέλος της χρονιάς θα μιλάμε για κάποιους ποδοσφαιριστές, τους οποίους αυτή την στιγμή δεν τους γνωρίζει κανείς και θα τους ζητάνε οι μεγάλες ομάδες».

Για το πως επέλεξε να παραμείνει ο ίδιος στη Νέα Σμύρνη…

«Και εγώ πάνω σ΄ αυτό το μοντέλο στηρίχθηκα γιατί δεν είμαι μεγάλος σε ηλικία, είμαι μόλις 24 ετών, και μέσα από τον Πανιώνιο θέλω και εγώ κάποια στιγμή να κάνω το βήμα στην καριέρα μου, που για μένα λέγεται εξωτερικό. Παρ΄όλα αυτά, ο Πανιώνιος είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα που γουστάρεις να αγωνίζεσαι γι αυτή την φανέλα αλλά σε ότι αφορά εμένα, μεγάλο ρόλο έπαιξε η προσέγγιση του κ. Ζαμάνη, ο οποίος με προσέγγισε ωραία, μου έδειξε το πλάνο για τη νέα σεζόν, μίλησε και με τον προπονητή και πάνω σ΄ αυτό στηρίχθηκα και μου άρεσε πολύ το νέο μοντέλο της ομάδας».

Για το φιλικό με τον Παναιτωλικό και το επεισόδιο που είχε με τους οπαδούς της πρώην του ομάδας…

«Από την πλευρά μου δεν έγινε τίποτα. Μου έγιναν πολύ σκληρά μαρκαρίσματα, τα οποία δεν έδωσε και ο διαιτητής και δεν αντέδρασα καν. Δεν αντέδρασα ούτε στον κόσμο, αν και από την αρχή με αποδοκίμαζε. Ο κόσμος είναι κόσμος, είτε είναι του Αγρινίου, είτε της Καλλονής και του Πλατανιά… Υποστηρίζουν την ομάδα τους και μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα, άλλωστε τώρα με την κρίση έρχεται στο γήπεδο για να ξεσπάσει. Εγώ δεν έδωσα σημασία, κοίταξα το παιχνίδι μου, με τους παίκτες του Παναιτωλικού γνωρίζομαι πολύ καλά, τα είπαμε και μετά το παιχνίδι. Σίγουρα υπάρχει ένα προηγούμενο, εγώ δεν έχω δώσει συνέχεια σ΄αυτό και την ώρα της αντικαταστασής μου δεν είπα τίποτα. Ισα ίσα που προς τον κ. Χάβο, του είπα πως δεν τρέχει τίποτα, τουλάχιστον από την πλευρά μου. Κάποιοι οπαδοί θεωρούν πως άλλοι παίκτες φεύγοντας από την ομάδα τους αφήνουν καλές εντυπώσεις και άλλοι άσχημες. Εγώ δεν θέλω να δώσω συνέχεια. Κοιτάω την ομάδα μου τον Πανιώνιο. Δεν θέλω ούτε να προκαλώ, ούτε τίποτα».

Για τη νέα χρονιά που έρχεται και τι θα πρέπει να περιμένουν οι οπαδοί του Πανιωνίου…

«Το μόνο που θέλω να υποσχεθώ είναι πως όλα τα παιδιά θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Ο Πανιώνιος είναι μια τεράστια ομάδα και το έδειξε μέσα από τα οικονομικά προβλήματα των τελευταίων χρόνων, όπου κατάφερε να ζει και να αναπνέει. Όπου και να πηγαίνουμε μας αποκαλούν εφτάψυχους, κάθε χρόνο πουλάει παίκτες – ταλέντα, που στέκονται ακόμα και στην εθνική ομάδα. Γι αυτό ο κόσμος του Πανιωνίου πρέπει να μας στηρίξει και φέτος γιατί είναι σίγουρο πως θα δει ονόματα στην επιφάνεια που δεν τα γνωρίζει κανείς αυτή την στιγμή και στην μέση του πρωταθλήματος θα μιλάνε όλοι γι αυτούς».

Σχετικά άρθρα