Ο Χάμιλτον αρνήθηκε να αφήσει τον Ρόσμπεργκ να περάσει

Η συγκλονιστική εξέλιξη του αγώνα στην Ουγγαρία έφερε σε δεύτερη μοίρα ένα περιστατικό μεταξύ των δύο πιλότων της Mercedes.

Συγκεκριμένα ο Χάμιλτον φαίνεται πως αγνόησε την εντολή της ομάδας να αφήσει τον Ρόσμπεργκ να τον προσπεράσει στον 47ο γύρο προκειμένου να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Αλόνσο, λίγο πριν μπει στα πιτ. Ο Χάμιλτον είπε στο team radio «Δεν θα οδηγήσω πιο αργά για τον Νίκο».

Την ίδια ώρα ο Ρόσμπεργκ βλέποντας πως ο Βρετανός δεν υπάκουσε στην εντολή, ρώτησε εκνευρισμένος την ομάδα του «Πήρε το μήνυμα;» και η απάντηση που πήρε ήταν «Ναι, το πήρε».

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ρόσμπεργκ παρουσιάστηκε εκνευρισμένος στη δηλώσεις του, αφενός γιατί έμεινε για πρώτη φορά εκτός πόντιουμ, αφετέρου για το περιστατικό με τον Χάμιλτον. «Δεν ήμουν εγώ που ήθελα από τον Λιούις να με αφήσει να περάσω. Η ομάδα με ενημέρωσε πως θα με άφηνε να περάσω. Δεν ξέρω τι έγινε. Θα το συζητήσουμε εσωτερικά, έτσι είναι καλύτερα», τόνισε.

Ο Χάμιλτον δικαιολόγησε την επιλογή του λέγοντας: «Είμαστε στον ίδιο αγώνα κι επειδή εκείνος είχε ένα παραπάνω πιτ στοπ από μένα δεν σημαίνει κάτι διαφορετικό. Αν τον άφηνα να περάσει, θα μπορούσε να απομακρυνθεί και μετά να έχει το πλεονέκτημα. Εξεπλάγην που η ομάδα μού ζήτησε να κάνω στην άκρη. Ο Ρόσμπεργκ δεν έφτασε αρκετά κοντά μου για να με προσπεράσει κι εγώ δεν επρόκειτο να χάσω έδαφος έναντι του Αλόνσο ή του Ρικιάρντο. Γι’ αυτό το βρίσκω λίγο παράξενο».

Σχετικά άρθρα