Στενοί δεσμοί Ολυμπιακού-Λίβερπουλ (pics)

Οι δεσμοί συνεργασίας και οι εξαιρετικές σχέσεις του Ολυμπιακού με την Λίβερπουλ αναπτύχθηκαν ακόμη περισσότερο με την ευκαιρία της φιλικής συνάντσης των δύο ομάδων στο Σικάγο. Η εικόνα με τους δύο αρχηγούς να τιμούν τη μνήμη των νεκρών των δύο συλλόγων, οι επαφές των Καρεμπέ, Ισά με θρυλικές μορφές του αγγλικού κλαμπ και η αποθέωση του κοινού της Λίβερπουλ στην είσοδο του Ολυμπιακού ήταν μερικά απ΄όσα συνέβησαν στο Soldier Field. 
 
 
Στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ανέβηκε το εξής κείμενο:
 
 
«Ο Ολυμπιακός και η Λίβερπουλ έχουν αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση. Όχι μόνο λόγω της περσινής αναμέτρησης στο Anfield, στο Testimonial για τον μεγάλο αρχηγό Στίβεν Τζέραρντ. Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Μαρινάκης, είχε δωρίσει 100.000 λίρες στο Ίδρυμα του μεγάλου Άγγλου άσου, γεγονός που είχε «δέσει» ακόμη περισσότερο τα δύο κλαμπ. Πέρυσι τέτοια εποχή, μάλιστα, ο Τζέραρντ δήλωνε ότι είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού και πως θα έχει την ομάδα μας για πάντα στην καρδιά του.
 
Στο Soldier Field του Σικάγο, όπου ο Θρύλος  αντιμετώπισε τη Λίβερπουλ, στο πλαίσιο του ICC 2014, οι δύο ομάδες έδειξαν ξανά ότι οι δεσμοί τους είναι πολύ έντονοι. Πριν τη σέντρα του αγώνα έλαβε χώρα μία ακόμη συγκινητική στιγμή. Οι δύο μεγάλοι αρχηγοί των δύο ομάδων, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος για τον Θρύλο και ο Στίβεν Τζέραρντ για τη Λίβερπουλ, στάθηκαν δίπλα-δίπλα στη σέντρα του γηπέδου. Οι δύο ποδοσφαιριστές κράτησαν στα χέρια τους από ένα στεφάνι, ένα κόκκινο και ένα λευκό, χρώματα τα οποία αντιπροσωπεύουν και τις δύο ομάδες. Ήταν αφιερωμένα στους 21 και τους 96… Θύματα τα οποία έφυγαν άδικα από τη ζωή, στη Θύρα 7 του Καραϊσκάκη και το Χίλσμπορο. 21 + 96 ψυχές οι οποίες από ψηλά παρακολουθούν ανελλιπώς τις αγαπημένες τους ομάδες, όπως έκαναν και για το ματς στο Soldier Field.
 
Ο κόσμος στις εξέδρες παρατηρούσε με ενδιαφέρον τον Παπαδόπουλο και τον Τζέραρντ να τιμούν τους νεκρούς του Θρύλου και της Λίβερπουλ και χειροκρότησαν θερμά την πρωτοβουλία των δύο κλαμπ, την οποία υλοποίησαν οι δύο μεγάλοι αρχηγοί.
 
Ανταλλαγή δώρων
 
Στο ημίχρονο του αγώνα, μάλιστα, ο Ολυμπιακός και η Λίβερπουλ έδειξαν για ακόμη μία φορά ότι είναι κοντά. Ο Κριστιάν Καρεμπέ και ο Πιερ Ισά φιλοξενήθηκαν στην ανάπαυλα στη σουίτα της Λίβερπουλ στο γήπεδο και συνάντησαν από κοντά τα μέλη της διοίκησης των «κόκκινων», ενώ εκεί ήταν και θρύλοι της ομάδας της Λίβερπουλ, όπως ο Κένι Νταλγκλίς, ο Ρόμπι Φάουλερ και ο Ίαν Ρας!
 
Ο Κριστιάν Καρεμπέ παρέδωσε στους ανθρώπους της Λίβερπουλ μία πλακέτα με την ημερομηνία και το γήπεδο του αγώνα και ένα δάφνινο στεφάνι, σύμβολο της νίκης. Ο Πιερ Ισά τους παρέδωσε μία ερυθρόλευκη φανέλα και οι δύο άνδρες παρέλαβαν μία τιμητική πλακέτα από τον κ. Μπίλι Χόγκαν.
 
Με μία σύντομη και καθόλα σεμνή τελετή, όπως αυτή, ο Θρύλος και η Λίβερπουλ κράτησαν ξανά «ζεστή» τη σχέση τους και οι δύο πλευρές εξέφρασαν εκ νέου την επιθυμία να συναντηθούν ξανά στο μέλλον!
 
Αυτό το χειροκρότημα…
 
Πέρα και πάνω από όλα, βέβαια, αυτό που μένει χαραγμένο στη μνήμη και την καρδιά, είναι ένα πράγμα: Το ζεστό, δυνατό χειροκρότημα των φιλάθλων της Λίβερπουλ και των Αμερικανών που φορούσαν φανέλα των Reds, προς τον Θρύλο μας, τη στιγμή της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο του Soldier Field, προκειμένου να αρχίσει το καθιερωμένο ζέσταμα, πριν το ματς! Το ίδιο ζεστό χειροκρότημα που η ομάδα μας απόλαυσε και πέρυσι από τους φιλάθλους της Λίβερπουλ, όταν επισκέφθηκε το Anfield, για το Testimonial του Gerrard!»

Σχετικά άρθρα