Χαραλαμπόπουλος: «Θέλουμε να φτάσουμε στην κορυφή»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωμπάσκετ εφήβων έδωσε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο Χαραλαμπόπουλος έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα με την παρουσία του στο τουρνουά αφού είναι ανάμεσα στους κορυφαίους της διοργάνωσης, κάτι που μαρτυρούν και οι αριθμοί του.

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, δήλωσε πως οι αγαπημένοι του παίκτες είναι οι Ντιρκ Νοβίτσκι και Μανού Τζινόμπιλι. “Όταν βλέπεις αυτούς του παίκτες και σκέφτεσαι ότι έχουν παίξει σε αυτό του τουρνουά σε αυτές τις ηλικίες, θες να προσπαθήσεις να τους μοιάσεις. Θες να κερδίσεις μετάλλια και νίκες”.

Η γενιά του ’90-’91 έχει παίκτες σαν τον Κώστα Παπανικολάου, τον Κώστα Σλούκα, τον Βαγγέλη Μάντζαρη, τον Νίκο Παππά και τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς οι οποίοι το 2008 κέρδισαν στο Ευρωμπάσκετ εφήβων, ενώ το ίδιο έκαναν και στο Ευρωμπάσκετ νέων το 2009. “Έχουν παίξει στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι παράδειγμα. Πρέπει να γίνουμε σαν εκείνους”.

“Μου αρέσει ο Νοβίτσκι επειδή παίζει με μυαλό. Και ο Τζινόμπιλι που είναι 37 χρονών ακόμα παίζει σαν να είναι 20”, τόνισε ο Χαραλαμπόπουλος.

Ο Χαραλαμπόπουλος έχει μέχρι στιγμής στο Ευρωμπάσκετ, 20,7 πόντους κατά μέσο όρο, 66% στα σουτ εντός παιδιάς, 8,3 ριμπάουντ, 3,7 ασίστ, 1,7 κλεψίματα και 1,3 τάπες. “Παίζω κάθε φορά σαν να είναι η τελευταία μου φορά. Δίνω το 100% κάθε φορά. Θέλω να δίνω τα πάντα στο παρκέ”.

Μου αρέσουν πολλά πράγματα. Η άμυνα, το να μαζεύω ριμπάουντ, να σκοράσω, τα πάντα. Μου αρέσει να μπαίνω στο παρκέ και να παίζω”, είπε ο 18χρονος.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έχει παίξει σε 9 αγώνες πρωταθλήματος με 8,1 λεπτά έχοντας 1,3 πόντους, 0,7 ριμπάουντ και 0,6 ασίστ, ενώ έχει παίξει για ένα λεπτό στο παιχνίδι Ευρωλίγκας του Παναθηναϊκού με την Λοκομοτιβ Κουμπάν και έχει πάρει ένα ριμπάουντ.

“Ήταν ένα εκπληκτικό συναίσθημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Πεδουλάκη που με έβαλε και έπαιξα σε αυτόν τον αγώνα. Αλλά μία μέρα θα ήθελα να παίξω περισσότερα λεπτά για να αποδείξω ότι ανήκω σε αυτή την ομάδα”.

Όσον αφορά το Ευρωμπάσκετ εφήβων είπε, “Ο στόχος είναι ένα μετάλλιο. Θέλουμε να φτάσουμε στην κορυφή”.

Σχετικά άρθρα