Σημεία από το Τσάμπιονς Λιγκ

110   ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΠΟΕΛ       1Χ (Δ.Ε.)   1,51

 

Το Ελσίνκι αγωνίζεται σε συνθετικό χλοοτάπητα και αυτό αναμένεται να είναι ένα από τα τρία μεγάλα του όπλα απόψε. Τα δεύτερο είναι η καλύτερη αγωνιστική του κατάσταση, καθώς το πρωτάθλημα βρίσκεται σε πλήρη δράση και έχει δώσει αρκετά επίσημα παιχνίδια. Το τρίτο είναι το αήττητό του το οποίο φτάνει στα 19 παιχνίδια (12-7-0). Σε ποιότητα υπολείπεται της αντιπάλου του, αλλά μέσα στην έδρα του θεωρούμε ότι αυτό το μειονέκτημα δεν θα φανεί.

 

Ο ΑΠΟΕΛ βάσει ρόστερ είναι ανώτερος από το Ελσίνκι. Από εκεί και πέρα όμως, δεν έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια του, καθώς το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει, έδωσε ορισμένα φιλικά απέναντι σε ομάδες αμφιβόλου ποιότητας, έκανε καλές προσθήκες που θα χρειαστούν όμως, χρόνο προσαρμογής, ενώ πηγαίνει και σε μία έδρα που έχει συνθετικό χλοοτάπητα κάτι που σαφέστατα είναι στα μείον του. Θα κυνηγήσει το 0-0, μακάρι να πάρει την ισοπαλία, αυτό που μας ενδιαφέρει για να πληρωθούμε είναι να μην κερδίσει.

 

117   ΜΑΡΙΜΠΟΡ – ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.        1       2,20

 

Η Μάριμπορ δεν είχε πρόβλημα απέναντι στη Ζρίνσκι (0-0, 2-0), πέρασε στον επόμενο γύρο, ο στόχος της φέτος είναι η συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σημαντικό το ότι έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημά της (μετράει δύο σερί νίκες), ενώ ξεκούρασε και τους βασικούς της στο ματς του περασμένου Σαββάτου απέναντι στη Ραντόμλιε (3-2). Επιπλέον, είναι από τις ομάδες που δεν χαρίζονται μέσα στην έδρα τους (10-5-3 πέρυσι, 14-2-2 πρόπερσι, 14-3-1 πριν από τρία χρόνια, 11-5-2 πριν από τέσσερα).

 

Η Μακάμπι τα… χρειάστηκε με τη Σάντα Κόλομα, ξεπέρασε το εμπόδιό της πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνουν τα αποτελέσματα των δύο αγώνων (1-0 και 2-0). Το πρωτάθλημά της ξεκινάει σχεδόν σε έναν μήνα και αυτό της κοστίζει σε ρυθμό. Τα φιλικά που έδωσε ήταν απέναντι σε υποδεέστερες ομάδες, στο μοναδικό που η αντίπαλός της ήταν ανταγωνιστική έφερε 0-0 (Στουρμ Γκρατς). Οι εκτός έδρας επιδόσεις της στην Ευρώπη δεν προκαλούν φόβο (5-4-15), θεωρούμε ότι θα έχει δύσκολο βράδυ στη Σλοβενία. 

Σχετικά άρθρα