Ο Έλληνας που «μαγεύει» στη Μπάγερν

Ο Άγγελος Οικονόμου βλέπει τα παιδικά του όνειρα να γίνονται με σταθερά βήματα πραγματικότητα. Ο μόλις 18 ετών Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει ήδη καταφέρει να γράψει ιστορία, και δηλώνει έτοιμος να αποδείξει το ταλέντο του σε ολόκληρο το κόσμο.
Στον τελικό του Telekom Cup κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, ο 18χρονος Άγγελος Οικονόμου είχε την τύχη να αγωνιστεί για σχεδόν ένα ημίχρονο με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου παίρνοντας τη θέση του Φρανκ Ριμπερί. Με την συμμετοχή του αυτή μάλιστα, κατάφερε να γίνει ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής στην ιστορία που αγωνίζεται με τη φανέλα των Βαυαρών.
Στις ΗΠΑ με τα υπόλοιπα αστέρια
Για τον νεαρό ταλαντούχο αμυντικό χαφ και μπακ δεν έχει τελειώσει τίποτα, αντιθέτως όλα τώρα αρχίζουν και φαίνεται να απλώνεται μια λαμπρή καριέρα μπροστά του. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποφάσισε να τον καλέσει στην αποστολή της Μπάγερν στις ΗΠΑ εκεί όπου η γερμανική ομάδα θα δώσει κάποια φιλικά (Audi USA Summer Tour), στα οποία αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Οικονόμου.
Στην Αμερική θα έχει την ευκαιρία να περάσει εκ νέου χρόνο και εμπειρίες με τους πολλούς ποδοσφαιρικούς αστέρες των νταμπλούχων Γερμανίας, όπως ο Ριμπερί, ο Γκέτσε, ο Μίλερ και ο Ρόμπεν. Παράλληλα, ελπίζει να αγωνιστεί συμπαίκτης με το πρότυπο του, τον Τιάγκο, ο οποίος μετακόμισε από τη Μπαρτσελόνα στο Μόναχο το περασμένο καλοκαίρι.
Το περιβραχιόνιο και η κλήση του στην Εθνική
Ο Οικονόμου προέρχεται από την δεύτερη ομάδα των Βαυαρών. Μάλιστα, είχε φορέσει το περιβραχιόνιο στα ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι και κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας όπως επίσης και σε παιχνίδια του πρωταθλήματος Νέων της Μπουντεσλίγκα.
Ο Άγγελος Οικονόμου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1995 αλλά μεγάλωσε στην Πιερία. Πριν αρκετά χρόνια αναγκάστηκε να πάει στο Μόναχο εξαιτίας της απόσπασης σε ελληνικό σχολείο, που πήρε ο εκπαιδευτικός, γυμναστής πατέρας του, Νίκος Οικονόμου. Ο νεαρός άσος είχε κληθεί τον περασμένο Νοέμβριο από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Νέων, Θόδωρο Παχατουρίδη για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Auf zur #AudiFCBTour in die USA! Nächster Halt: New York City! #packmas pic.twitter.com/if7dRamzTv
— FC Bayern München (@FCBayern) July 30, 2014

Σχετικά άρθρα