Ο απίστευες ιστορίες του… Ξανθιώτη Όμποντο

Τον έχουν απαγάγει, τον έχουν πιάσει με… γυναίκες και μαριχουάνα και έχει δικό του νυχτερινό κλαμπ. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ξάνθης έχει απίστευτες ιστορίες.Γεννημένος στις 11 Μαΐου 1984 στην πόλη Γουάρι της Νιγηρία, ο Κριστίν Όμποντο αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος. Ξεκίνησε στην άσημη Plateau United της Νιγηρία όπου γρήγροα ανακάλυψαν το ταλέντο του οι Ιταλοί. Πήγε στην Περούτζια σε ηλικία 17 ετών το 2001 και είχε μια εξαιρετική χρονιά. Το 2004 τον πήρε η Φιορεντίνα. Ηταν ακριβός και γι’ αυτό αγόρασε το 50% των δικαιωμάτων του. Το 2005 Περούτζια και Γιορεντίνα έκαναν μια μικρή δημοπρασία για το πιος θα τον κρατήσει. Νικήτρια αναδείχθηκε η Περούτζια και αμέσως τον πούλησε στην Ουντινέζε. Δόθηκε δανεικός σε Τορίνο και Λέτσε ενώ έκανε ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επέστρεψε στην Ουντινέσε από την οποία έμεινε ελεύθερος τον Αύγουστο του 2012 έως τον Φεβρουάριο του 2013 οπότε και πήγε στην Ντιναμό Μινσκ. Κι εκεί δεν τα κατάφερε και αποδεσμεύθηκε τον Οκτώβριο του 2013. Εμεινε και πάλι καιρό χωρίς ομάδας καθώς υπέγραψε στην Πορτογαλική Ολανένσε τον Ιανουάριο του 2014. Οσον αφορά την Εθνική Νιγηρίας, έπαιξε στο Πρωτάθλημα Νέων το 2001. Στην πρώτη ομάδα αγωνίστηκε το 2003 και συνολικά έχει 21 συμμετοχές και τέσσερα.
Βέβαια οι πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες του δεν αφορούν το ποδόσφαιρο. Τον Ιούνιο του 2012 έγινε γνωστό ότι έχει πέσει θύμα απαγωγή από ενόπλους στην πατρίδα του. Τότε οι δράστες ζήτησαν από την οικογένειά του περίπου 200 χιλιάδες δολλάρια. Η αστυνομία παρακολουθούσε τα κινητά τηλέφωνα των απαγωγέων και κατάφερε μετά από τρεις ημέρες να τον απελευθερώσουν και να συλλάβουν τους δράστες.
Τον Ιούλιο του 2013 και ενώ αγωνιζόταν στην Ντιναμό Μινσκ, ο τότε γενικός διευθυντής της ομάδας Σαργκέι Παβλιούκοβιτς είχε ανακοινώσει ότι αγνοτείται η τύχη του Όμποντο. Τελικά, βρέθιηκε λίγες ώρες αργότερα στο Ούντινε της Ιταλία περίπου 1500 χιλιόμετρα μακριά από το Μινσκ. Για την ακρίβεια η αστυνομία τον βρήκε σε ένα αυτοκίνητο με δύο Ρουμάνες και έναν φίλο του ενώ κατασχέθηκαν στο αυτοκίνητο 52 γραμμάρια μαριχουάνα.   
Νωρίτερα και συγκεκριμένα στος 27 Φεβρουαρίου του 2012, είχε κάνει κρυφό γάμο με την για μικρό χρονικό διάστημα φίλη του Μπάρμπαρα.
Οσον αφορά την επιχειρηματική του δράση έχει ανοίξει το δικό του νυχτερινό κέντρο στο Λάγος της Νιγηρίας. Για την ακρίβεια αγόρασε ένα παλιό μεγάλο σπίτι στην περιοχή, το οποίο μετέτρεψε σε μπαρ.

Σχετικά άρθρα