«Θα είμαστε καλύτεροι με τους διεθνείς»

«Είμαστε σε φάση που χτίζουμε την ομάδα», δήλωσε ο εκ των διακριθέντων του ΠΑΟΚ στο φιλικό με τη Νάπολι, Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος τόνισε πως με την ποιότητα των Ελλήνων διεθνών το αγωνιστικό πρόσωπο του “Δικεφάλου του Βορρά” μπορεί να γίνει καλύτερο. 

Οι δηλώσεις του Σλοβάκου μεσοεπιθετικού στην εφημερίδα “Sportday”:

Για τον αγώνα του ΠΑΟΚ στο “Σαν Πάολο” απέναντι στη Νάπολι:

«Νομίζω ότι ήταν δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο είναι αλήθεια ότι μπήκαμε λίγο φοβισμένοι και δεν παίξαμε τόσο καλά όσο στο δεύτερο μέρος. Σε εκείνο το διάστημα κρατήσαμε την μπάλα και ήμασταν σαφώς καλύτεροι στις πάσες. Τότε κάναμε και τις πιο σημαντικές ευκαιρίες μας. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μόνο μία φάση. Καταλαβαίνουμε ότι αν σκοράραμε δύο φορές με τις ευκαιρίες που είχαμε, τότε θα μπορούσαμε είτε να νικήσουμε είτε να πάρουμε ισοπαλία. Σε κάθε περίπτωση παίζαμε με μία δυνατή ομάδα σαν τη Νάπολι και αυτή ήταν μία καλή ευκαιρία να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας».

Για το αν αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του “Δικεφάλου” κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας:

«Νομίζω, ναι. Παίξαμε κόντρα στη Νάπολι που είναι ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ και όλοι εμείς προσπαθήσαμε να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Κάναμε ένα σημαντικό λάθος και αυτό μας κόστισε ένα γκολ. Αν δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ίσως και να μπορούσαμε να κερδίσουμε. Μην ξεχνάμε ότι τώρα είμαστε σε φάση προετοιμασίας και παίξαμε κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και αν δεν είμαστε χαρούμενοι για το αποτέλεσμα, πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνιση της ομάδας».

Για τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί στο ρόστερ της ομάδας σε σχέση με την περσινή σεζόν:

«Κατ’ αρχάς δεν έχουμε μαζί μας τρεις-τέσσερις Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο Μουντιάλ με την Ελλάδα. Αυτοί οι παίκτες πιστεύω ότι μπορούν να μας δώσουν ποιότητα στο παιχνίδι μας, αλλά και γενικά μέσα στην ομάδα. Από εκεί και πέρα είμαστε ακόμη σε φάση προετοιμασίας και ακόμη προπονούμαστε σκληρά. Έχουμε τα ματς του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και τη σεζόν ολόκληρη και γι’ αυτή προετοιμαζόμαστε. Τώρα είμαστε σε φάση όπου παίζουμε με πολύ δυνατές ομάδες όπως η Νάπολι, η ΚΠΡ στο Λονδίνο και η Ιντερ και ο στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι τη σεζόν και αρχικά στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Είμαστε σε φάση που χτίζουμε μία ομάδα, ενώ από την άλλη μην ξεχνάτε ότι έχουμε ακόμη τρεις εβδομάδες καιρό μέχρι τους επίσημους αγώνες. Με αυτούς τους παίκτες που θα έρθουν θα είμαστε καλύτεροι».

Για το “δέσιμο” των νέων παικτών με τους παλιούς:

«Προσπαθούμε να παίξουμε κάτι διαφορετικό στη διάρκεια της προετοιμασίας. Από την πλευρά μου προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Το θέμα είναι η ομάδα να βελτιώνεται και να συνεργαζόμαστε όσο καλύτερα γίνεται. Δεν είμαι αυτός που κρίνει έναν αγώνα. Όλα εξαρτώνται από την ομάδα και τη δουλειά που κάνουμε όλοι μαζί».

Σχετικά άρθρα