«Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι αποκλεισμό»

Την επιθυμία του να κρατήσει η ομάδα του το «μηδέν» στην άμυνα και τη σιγουριά ότι στην επίθεση θα έρθει το γκολ, εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου.

«Πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι εντός έδρας μετά από ένα περίεργο παιχνίδι στη Λιέγη. Θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη που ήθελα και πίστευα πολύ. Δεν ήρθε και πλέον έχουμε το αυριανό παιχνίδι. Από την πλευρά μας ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Έχουμε ξεκινήσει από πέρυσι την προσπάθεια και έχουμε πολλά ακόμα να δώσουμε. Έχουμε δυνατότητες και θέλουμε να συνεχίσουμε και στην Ευρώπη. Είναι δύσκολο παιχνίδι αλλά έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και εάν παίξουμε όπως ξέρουμε δεν θα έχουμε πρόβλημα», υπογράμμισε.

Ο Αναστασίου δεν θέλει να αποκαλύψει τα πλάνα του για τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. «Υπομονή και θα το δείτε αύριο. Στη Λεωφόρο πάντα προσπαθούμε να παίξουμε το παιχνίδι μας αλλά είναι ένα ευρωπαϊκό και πονηρό παιχνίδι», είπε. Σε ερώτηση εάν πιθανός αποκλεισμός θα είναι αποτυχία βάσει και της εικόνας στον πρώτο αγώνα, ο Έλληνας τεχνικός ήταν απόλυτος: «Δεν θέλω να το σκέφτομαι αυτό, θα σας απαντήσω αύριο».

Ο Αναστασίου ρωτήθηκε εάν περιμένει κάτι διαφορετικό από την αντίπαλο του Παναθηναϊκού. «Σε παιχνίδι ευρωπαϊκού επιπέδου όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες και όλες μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Είμαστε η μοναδική ομάδα που κράτησε στο μηδέν τη Σταντάρ. Εάν κάνουμε την ίδια δουλειά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε μπροστά για να πάρουμε τη νίκη. Όταν παίζεις σε αυτό το επίπεδο πρωταρχικό είναι να μην δεχθείς γκολ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίξεις άμυνα. Μπορεί να παίξεις επιθετική άμυνα. Εάν δεχθείς γκολ είναι ντεζαβαντάζ. Εντός έδρας έχουμε δείξει ότι παίζουμε το παιχνίδι μας», υποστήριξε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Σχετικά με τον αντικαταστάτη του Εζεκιέλ, ο Αναστασίου είπε: «Πριν το δικό μας παιχνίδι ήμασταν προετοιμασμένοι γιατί δεν θα έπαιζε ο Εζεκιέλ. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Θα εξαρτηθεί από εμάς τι θα γίνει στο ματς». Για τους Μέντες, Πέτριτς, ο Έλληνας προπονητής επεσήμανε: «Ο Μέντες έκανε κανονικά προπόνηση και ο Πέτριτς ήταν καλά. Προληπτικά έμεινε εκτός στη χθεσινή προπόνηση».

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έδειξε σιγουριά για τους παίκτες του. «Δεν αισθάνομαι πίεση για τα παιδιά. Έδειξαν πέρυσι ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν καλά. Δεν με φοβίζει για την ωριμότητα και την εμπειρία τους. Συν τοις άλλοις η Σταντάρ έχει επίσης νέους παίκτες», τόνισε.

Για την πιθανότητα να συμπεριληφθεί ο Ουασίμ Μπούι στην αποστολή απάντησε: «Είναι νωρίς ακόμα, δεν έχει μάθει τα ονόματα των συμπαικτών του. Θα δούμε και τη σημερινή προπόνηση».

Μοναδική ερώτηση από Βέλγο δημοσιογράφο αφορούσε εάν ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί. «Είπα και την περασμένη εβδομάδα ότι είναι 50-50 η πρόκριση. Θα δούμε αύριο τι θα γίνει», είπε.

Τέλος ο Αναστασίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης σε περίπτωση πρόκρισης. «Το σημαντικό είναι να τελειώσει το παιχνίδι καλά. Εάν γίνει αυτό υπάρχουν περιθώρια για οποιαδήποτε σκέψη. Είναι σημαντικό ότι έχουμε ρόστερ με 25 παίκτες συν κάποιους πιτσιρικάδες και σε πρώτη φάση είμαστε καλά. Όσο αυξάνονται οι υποχρεώσεις ίσως χρειαστούν κάποιες κινήσεις. Εάν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, είμαστε έτοιμοι».

 

Σχετικά άρθρα