Γιατροί του Κόσμου: Πώς μπορώ να βοηθήσω όσους υποφέρουν στη Γάζα;  thumbnail

Γιατροί του Κόσμου: Πώς μπορώ να βοηθήσω όσους υποφέρουν στη Γάζα;

Γιατί μας απασχολεί όλους! Οι βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει καταστροφές και εκατοντάδες θύματα.
Επείγουσα οικονομική βοήθεια για τη Γάζα ζητούν οι Γιατροί του Κόσμου που στηρίζουν τις υγειονομικές δομές στην περιοχή. Οι συνεχιζόμενοι ανελέητοι βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και εκατοντάδες θύματα, κυρίως αμάχους.
Από κοινού και οι 15 εθνικές αντιπροσωπείες των Γιατρών του Κόσμου δημιουργούν μια μεγάλη αλυσίδα ανθρωπιάς, εξασφαλίζοντας και μεταφέροντας όλα τα απαραίτητα υλικά και φάρμακα για να στηρίξουν τις υγειονομικές δομές στην Γάζα και να σταθούν στο πλευρό των ανθρώπων.
Σε αυτή την αλυσίδα ανθρωπιάς, εμείς οι έλληνες Γιατροί του Κόσμου έχουμε τον δικό μας ρόλο, αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα.
"Με σχέσεις χρόνων (χαρακτηριστικά από το 1996) και βαθιάς αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό καλούμαστε για άλλη μια φορά να σταθούμε στο πλευρό τους. Σε αυτή μας την προσπάθεια χρειαζόμαστε συμπαραστάτες. Εσάς. Με την δική σας μικρή η μεγάλη συνεισφορά από το υστέρημα όλων μας θα μπορέσουμε αγοράζοντας να εξασφαλίσουμε εκείνα τα αναγκαία εφόδια που χρειάζονται για να στηρίξουμε τα νοσοκομεία στη Γάζα που είναι σε κίνδυνο. Να ανακουφίσουμε και να δώσουμε ελπίδα σε αθώους ανθρώπους που σήμερα μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.
Με την δική σας συνδρομή να δώσουμε φωνή στην Ελλάδα.
Γιατί εμείς στην Ελλάδα ξέρουμε από αδικία…"

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
(https://secure.avaaz.org/el/petition/Israilines_Palaistiniakes_arhes_OIE_Zitame_tin_amesi_arsi_toy_apokleismoy_tis_Gazas/?ckuMdib)
"Όλοι εμείς, που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, παρακολουθούμε με αγωνία τις δραματικές εξελίξεις στη λωρίδα της Γάζας.


Μετά την τελευταία κλιμάκωση των εχθροπραξιών, οι νεκροί ξεπερνούν τους 1.200. Τρείς στους τέσσερεις είναι άμαχοι και πολλοί από αυτούς γυναίκες και μικρά παιδιά. Εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες και πάνω από 130.000 άνθρωποι βρίσκονται εσωτερικά εκτοπισμένοι.


Ο μακροχρόνιος αποκλεισμός της Γάζας από γη, αέρα και θάλασσα έχει οδηγήσει σε οριακή έλλειψη καυσίμων, νερού, τροφίμων, υγειονομικού υλικού.


Το 80% ενός πληθυσμού 1,8 εκατομμυρίων Παλαιστινίων εξαρτάται από την εξωτερική βοήθεια.


Σήμερα, χιλιάδες τραυματίες και πληγέντες έχουν ανάγκη από ιατρική περίθαλψη, χειρουργεία, φάρμακα.


Εμείς, οι εθελοντές των Γιατρών του Κόσμου που μαχόμαστε καθημερινά για την ανθρώπινη ζωή, δε μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί με την επικρατούσα κατάσταση. Ακόμη και όσοι από εμάς θέλουμε να πάμε στη Γάζα να βοηθήσουμε δε μπορούμε.


Εάν αυτό συνεχιστεί, ένας ολόκληρος λαός θα καταστραφεί."
 


Κάνουμε έκκληση στις Ισραηλινές και Παλαιστινιακές αρχές και στον ΟΗΕ για άμεση εκεχειρία στην περιοχή και κατάπαυση του πυρός, για να δοθεί χρόνος για διαπραγματεύσεις και για τη φροντίδα των θυμάτων. Ζητάμε από τις Ισραηλινές αρχές και τον ΟΗΕ άρση του αποκλεισμού της Γάζας και προστατευμένη δίοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας. Ζητάμε σεβασμό στο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό και άμεση πρόσβαση για ιατρικές αποστολές, όπως ορίζουν οι διεθνείς κανόνες.«Όλοι εμείς λοιπόν, διατηρώντας ζωντανά στη σκέψη μας τον όρκο του Ιπποκράτη, οργανωνόμαστε για να βρούμε διέξοδο στις ανησυχίες μας και να προσφέρουμε τη βοήθειά μας στους πληθυσμούς που πλήττονται από σεισμούς, λιμούς, κατακλυσμούς, ομαδικά ατυχήματα ή βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και γενικότερα στον καθένα που για οποιονδήποτε λόγο υποφέρει, σωματικά ή ψυχικά».

Από το ιδρυτικό καταστατικό των ΓτΚ, 1990.


ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – Γιατροί του Κόσμου / Αντιπροσωπεία Ελλάδας

Οι ΓτΚ ζητούν επείγουσα οικονομική βοήθεια στον ειδικό λογαριασμό της AlphaBank, με την ένδειξη “Γάζα”.


ALPHA BANK : Αρ. Λογ/σμού: 199-00-2002-002401


IBAN: GR06 0140 1990 1990 0200 2002 401 / SWIFT: CRBAGRAAXXX

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X