Μετά την Κίνα, η Samsung χάνει την πρωτιά και στην Ινδία από τη MicroMax

Μετά την απώλεια της πρωτιάς στην Κίνα από τη Xiaomi, η Samsung πέφτει από την κορυφή και στην Ινδία και πάλι από μια εγχώρια, ανερχόμενη δύναμη. Σύμφωνα με την ανάλυση του δεύτερου τριμήνου (Απρίλιος – Ιούνιος) η MicroMax βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 16.6% έναντι 14.4% της Samsung, αλλά εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το νούμερο αφορά συνολικά τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων και όχι μόνο smartphones.

Αν μιλήσουμε αποκλειστικά για smartphones, η Samsung παραμένει πρώτη με 25.3% έναντι 19.1% της MicroMax, ωστόσο, η άνοδος της ινδικής εταιρείας αναμένεται ότι θα είναι εκθετική ιδιαίτερα από τη στιγμή που είναι από τους πρώτους συνεργάτες της Google για το project Android One (smartphones με τιμή μικρότερη των $100).

Γενικότερα, βλέπουμε μια (λογικότατη) στροφή των αναπτυσσόμενων αγορών (και όχι μόνο) σε smartphones με αρκετά προσιτές τιμές και σίγουρα θα δούμε μεγάλες αλλαγές στον χάρτη μέσα στους επόμενους μήνες. Φυσικά, η εξέλιξη αυτή δεν πρέπει να ανησυχεί μόνο τη Samsung, αλλά και τους υπόλοιπους μεγάλους κατασκευαστές συσκευών Android (LG, Sony, HTC κλπ.). Σκεφτείτε τι έχει να γίνει όταν μπει στο προσκήνιο και η αγορά της Αφρικής…

[via]

Σχετικά άρθρα