Βεργέτης: «Θα καταθέσουμε τη ψυχή μας στο γήπεδο»

Διαβάστε ακόμη:

Χιούλμαντ: «Δύσκολος ο Αστέρας, ήρθαμε για τη νίκη»

Δύο μέρες πριν τον αγώνα με την Μάιντς ο προπονητής του Αστέρα Στάικος Βεργέτης μίλησε για τον δεύτερο αγώνα της Πέμπτης με την Γερμανική ομάδα, επισημαίνοντας τα στοιχεία εκείνα που θέλει να έχει η ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, ενώ παράλληλα υπόσχεται πώς όλοι (τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές) θα καταθέσουν την ψυχή τους στο γήπεδο για την πολυπόθητη πρόκριση και καλεί τους φίλους της ομάδας να έρθουν στο γήπεδο και να βοηθήσουν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια τους ποδοσφαιριστές. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

«Δύο λόγια θέλω να πω για τον αγώνα. Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά, θα καταθέσουμε την ψυχή μας στο γήπεδο, θα καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε η ομάδα μας να διεκδικήσει αυτή την πολυπόθητη πρόκριση.

Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια που θα καταβάλλουμε έχουμε ανάγκη τον κόσμο μας. Να έρθει στο γήπεδο να στηρίξει την ομάδα, να δώσει ώθηση στα παιδιά, για να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο γίνεται από αυτό το ματς.

Το σκορ του πρώτου αγώνα είναι ανατρέψιμο 100% και δεν είναι ένα σκορ που να σου απαγορεύει να διεκδικήσεις. Εμείς αυτό θα κάνουμε. Θα διεκδικήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να αμυνθούμε οργανωμένα και σωστά, γιατί δεν ξεχνάμε ότι αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα, που συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων πιο γρήγορο από το δικό μας. Θα προσπαθήσουμε να αμυνθούμε με συνοχή και οργανωμένα, έτσι ώστε να μη δεχτούμε γκολ και στις επιθέσεις που θα βγάλουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και λίγο πιο τυχεροί, έτσι ώστε να τις αξιοποιήσουμε.

Ο Αστέρας στη Γερμανία κινήθηκε σε ένα πλάνο που έλεγε, κλείνουμε τους χώρους, για να μην έχει χώρο και χρόνο ο αντίπαλος να δράσει. Το πετύχαμε σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό.
Στη συνέχεια το πλάνο έλεγε γρήγορη επιθετική μετάβαση, που σημαίνει ότι μόλις κερδίζουμε την μπάλα να πάμε γρήγορα σε τελείωμα επίθεσης, αξιοποιώντας τους κενούς χώρους και τα αργά στόπερ που έχει η Μάιντς. Το καταφέραμε και αυτό σε ένα μεγάλο βαθμό, αλλά δυστυχώς δεν σκοράραμε.

Πάνω σε αυτό το μοτίβο θα στραφούμε και τώρα χωρίς φόβο. Δε φοβηθήκαμε στη Γερμανία με 20.000 κόσμο στο γήπεδο και απέναντι σε μία ομάδα που δεν την ξέραμε. Τώρα που τη γνωρίσαμε καλύτερα και στη δικιά μας έδρα, δε νομίζω πώς θα τη φοβηθούμε»

Οι δηλώσεις του Ντε Μπλάσις:

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως και αυτό της προηγούμενης εβδομάδας, ωστόσο εμείς θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν για γκολ και να σκοράρουμε.

Πιστεύω ότι σε όλα τα σημεία μπορεί να κριθεί ένας αγώνας, όπως στις στημένες φάσεις για παράδειγμα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, καθώς όπως είδαμε στον προηγούμενο αγώνα στη Γερμανία το γκολ που δεχτήκαμε σημειώθηκε λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Θέλω να πω στους φίλους του Αστέρα πώς εγώ και οι συμπαίκτες μου θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο γήπεδο. Να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Europa League»

Οι δηλώσεις του Μπαντιμπανγκά:

«Προετοιμαζόμαστε για αυτό το παιχνίδι και έχουμε κάνει καλές προπονήσεις τις τελευταίες ημέρες, με το μυαλό μας να είναι στον αγώνα με την Μάιντς. Θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και να προκριθούμε στον επόμενο γύρο. Αν δεν πίστευα στην πρόκριση δεν θα ερχόμουν στο γήπεδο. Θα δώσουμε όλοι το 100% των δυνάμεων τους και είμαι σίγουρος πώς θα κερδίσουμε.

Θέλουμε όλους τους φίλους του Αστέρα να έρθουν στο γήπεδο σε αυτό το παιχνίδι. Χρειαζόμαστε όλο τον κόσμο στον αγώνα με την Μάιντς, για να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι, προκειμένου να γράψει ιστορία η ομάδα»

Σχετικά άρθρα