Έσβησε το… όνειρο για τον Ερμή

To όνειρο του Ερμή για πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ … έσβησε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μετά την ήττα με 2-0 από την Γιουνγκ Μπόις στη ρεβάνς για τον γ’ προκριματικό γύρο. Η κυπριακή ομάδα που έμεινε με δέκα παίκτες στο 46’ μετά από αυστηρή αποβολή του Παουλίνιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, είχε χάσει με 1-0 και στην Ελβετία…  
Οι «φτεροπόδαροι» της Αραδίππου αποκόμισαν εμπειρίες από την παρθενική ευρωπαϊκή παρουσία και πλέον στοχεύουν μελλοντικά να επιστρέψουν στην Ευρώπη…  

Με τριάδα στην άμυνα ξεκίνησε ο Ερμής τον αγώνα κόντρα στην ελβετική Γιουνγκ Μπόις. Ο Νίκος Παναγιώτου χρησιμοποίησε τον Παουλίνιο αντί του Μοράν στην ενδεκάδα συγκριτικά με τον πρώτο αγώνα στο «De Suisse», ενισχύοντας την ανασταλτική λειτουργία. Οι Ελβετοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτους μέρους, με τον Ερμή να ψάχνει σταδιακά τρόπους να προκαλέσει ρήγματα στα καρέ του Mvogo. Mε δημιουργό τον Νουτσόλο και δράστη τον Στέφεν η Γιουνγκ Μπόις ευτύχησε να πάρει προβάδισμα στο 36’ και να θέσει τις βάσεις για την πρόκριση σε συνδυασμό και το αποτέλεσμα του πρώτου ματς. Στο διάστημα που ο Ερμής ισορρόπησε τον αγώνα δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ πέραν σπασμωδικών φάσεων, με το 1-0 να ανοίγει το δρόμο για την επόμενη φάση στους Ελβετούς.

Ο δρόμος για τους Ελβετούς προς την πρόκριση άνοιξε περισσότερο όταν στο 46’ ο Παουλίνιο δέχθηκε την αυστηρή (δεύτερη) κίτρινη κάρτα λόγω φάουλ στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Η Γιουνγκ Μπόις εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα με τον καλύτερο τρόπο όταν στο 66’ ο Φράι από κοντά σημείωσε δεύτερο γκολ βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις λίγες πιθανότητες των «φτεροπόδαρων».
Συνολικά ο Ερμής παρουσιάστηκε κατώτερος της έμπειρης Γιουνγκ Μπόις και αποκλείστηκε δίκαια από την ελβετική ομάδα.

MVP: Ο Στέφεν άνοιξε το σκορ και μαζί διάπλατα το δρόμο για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

UP: Ο Νουτσόλο ήταν δραστήριος και βοήθησε στο παραγωγικό κομμάτι.

DOWN: O Eρμής απείλησε ελάχιστα και δεν μπόρεσε να εφαρμόσει το πλάνο του στον επιθετικό τομέα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Το πρώτο γκολ των Ελβετών -οι οποίοι ήταν καλύτεροι-  είχε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Οι συνθέσεις
ΕΡΜΗΣ: Μπογκαντίνοφ, Ζάρκοβιτς (46’ Παπαθανασίου), Ντε Πίνα, Ουόν, Ταραλίδης (67’ Δημητρίου), Τσίνα, Παουλίνιο, Πάκερ, Μπελούσο, Παλαθουέλος, Αξέντε (77’ Ιλουρίτζε).
ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ: Εμβόγκο, Λέτστζακς, Ροσάτ, Βούτριχ, Σούτερ (66′ Αφούμ), Κοστάντζο, Στέφεν (58′ Νίκι), Γκάιτς (61′ Μπερτόν), Σανόγκο Τζούνιορ, Φρέι, Νουτσόλο.

Πηγή: balla.com.cy

Σχετικά άρθρα