«Μπορούμε ακόμα πιο δύσκολο αντίπαλο»

Ο σκόρερ των δύο τερμάτων του Αστέρα Τρίπολης, Πάμπλο Μάσα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την συνέχεια.

Ο Μάσα μίλησε στην κάμερα της Nova λέγοντας:

Για την απόδοση του ίδιου: «Είναι η πρώτη φορά που παίζω εκτός Αργεντινής. Είναι περίοδος προσαρμογής. Σιγά σιγά με τον καιρό θα συνηθίσω και θα μπορώ να βοηθήσω περισσότερο».

Για το αν ο Αστέρας άξιζε να πάρει αυτή την πρόκριση: «Το αξίζαμε. Στην Γερμανία εξαιρετικό παιχνίδι, άσχετα αν δεν κερδίσαμε. Το κάναμε όμως στο δικό μας γήπεδο. Ελπίζω να συνεχίσουμε με ανάλογα αποτελέσματα».

Για το κλειδί της επιτυχίας: «Αυτό που έπαιξε ρόλο ήταν το πρώτο γκολ του Ντεμπλάσις. Είχαμε ψυχολογία για τη συνέχεια».

Για το αν πίστεψε οτι χάθηκε η πρόκριση στο γκολ της Μάιντζ: «Όχι. Θεωρούσαμε πως έπρεπε να συνεχίσουμε γιατί χρόνο μπροστά μας».

Για το αν ο Αστέρας μπορεί να έχει τύχη απέναντι σε δυνατότερους αντιπάλους: «Φυσικά. Πιστεύω οτι μπορούμε να νικήσουμε ακόμη πιο δυνατό αντίπαλο. Σήμερα κερδίσαμε μία ομάδα από την Γερμανία».

Για το αν έχει στο μυαλό του κάποια ομάδα που προτιμά στην κλήρωση: «Θα ευχόμουν να έρθει ένας αντίπαλος, που να είναι αρκετά πιο αδύναμος από εμάς, προκειμένου να περάσουμε στους ομίλους».

Από την δική του μεριά ο σκόρερ του πρώτου γκολ των Αρκάδων, Ντε Μπλάσις, υποστήριξε πως πίστευε ότι ο Αστέρας θα πάρει την πρόκριση. «Είναι για εμάς μία μεγάλη επιτυχία. Χαρήκαμε πολύ όλοι. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι. Και εγώ και η οικογένειά μου και οι φίλοι μου. Χαίρομαι πολύ. Είχαμε προπονηθεί πολύ σκληρά γι’ αυτό το ματς και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε. Περίμενα πως θα τα καταφέρναμε και ας μην πήραμε το αποτέλεσμα στην Γερμανία. Σήμερα αποδώσαμε τα μέγιστα. Κυρίως ο Μάσα που έβαλα 2 γκολ. Όσο για μένα το παιχνίδι ήταν πολύ γρήγορο και δεν σου επέτρεπε να κάνει πολλές και μεγάλες σκέψεις. Με το γκολ που έβαλα αναπλήρωσα τον χαμένο χρόνο».

Για το γκολ που πέτυχε ξεκαθάρισε πως ήταν μάλλον τυχερό.

Την πεποίθηση ότι ο Αστέρας μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα εξέφρασε ο Γιώργος Ζησόπουλος στην Nova μετά τη λήξη του αγώνα.

Για την πρόκριση της Μάιντς: «Δείξαμε οτι το θέλουμε περισσότερο. Είχαμε πάθος και θέληση. Η Μάιντς υπερείχε σε πολλά σημεία. Το γνωρίζαμε αυτό και ξέραμε οτι έπρεπε να αντιπαρατάξουμε την δύναμη και το πάθος. Πράγματα που διακρίνουν αυτή την ομάδα. Είδαμε όμως οτι και στα δύο παιχνίδια ήμασταν καλύτερο. Στο πρώτο ματς μπορεί να μην βάλαμε γκολ, αλλά σήμερα πετύχαμε τρία και κάναμε πολλές ευκαιρίες. Συνολικά ήμασταν καλύτεροι».

Για τα συναισθήματά του στο γκολ της ισοφάρισης της Μάιντζ: «Ξεκινήσαμε για το μηδέν στην άμυνα και κοιτάξαμε να βάλουμε ένα γκολ. Το κάναμε αλλά ισοφαριστήκαμε σε μία ανύποπτη φάση και ενώ δεν είχαμε απειληθεί. Είδαμε οτι δεν μπορούσαμε να μείνουμε πίσω. Παίξαμε έξυπνα με σωστή αμυντική λειτουργία. Ξέραμε οτι έπρεπε να παίξουμε με αντεπιθέσεις και να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν. Το κάναμε και πήραμε την πρόκριση».

Για το αν ήταν ένα κίνητρο, το γεγονός οτι η Μάιντζ ήταν το φαβορί: «Είναι ένα κίνητρο, όταν δεν έχεις να χάσεις κάτι. Ωστόσο θα ήταν κρίμα αν μέναμε εκτός γιατί δείξαμε οτι ήμασταν καλύτερη ομάδα και στα δύο ματς. Για αυτό στο τέλος, εμείς θα ήμασταν οι χαμένοι».

Για την κλήρωση της Παρασκευής: «Ξέρουμε οτι θα έρθει μία ομάδα, που θα είναι πιο δυνατή από εμάς στα… χαρτιά. Δεν φοβόμαστε. Μπορούμε να κοντράρουμε κάθε αντίπαλο. Έχουμε ποιότητα και γινόμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι. Από εδώ και πέρα, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος θα τον κοιτάξουμε στα μάτια και θα τον παίξουμε στα ίσια. Ειδικά στην έδρα μας που μπορούμε να πάρουμε οποιοδήποτε αποτέλεσμα».

Για τους στόχους του Αστέρα Τρίπολης εφέτος: «Αυτά τα δύο παιχνίδια είναι οδηγός για κάθε αντίπαλο που θα βρούμε. Ξέρουμε πως να τα διαχειριστούμε. Με το ίδιο σκεπτικό. Στο ρόστερ της ομάδας, έχουμε ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση. Αυτό μας κάνει όλους ανταγωνιστικού. Μπορούμε να πάμε ψηλά την ομάδα και στο Europa League και στο Πρωτάθλημα».

Ο Ρόλε από την άλλη μεριά υποστήριξε πως: «Σήμερα συνειδητοποιήσαμε το πόσο μεγάλη πρόκριση πετύχαμε. Το πιστέψαμε. Δουλέψαμε σκληρά, παλέψαμε και πετύχαμε. Μακάρι να πάμε τον Αστέρα ακόμα πιο ψηλά στο Europa League. Ο Αστέρας είχε καρδιά και θέληση για τη νίκη. Οι αντίπαλοι είχαν την κατοχή αλλά εμείς παίξαμε πιο έξυπνα. Όσο για τον αντίπαλο όποιος και να είναι δεν μας πειράζει. Αν παίξουμε όπως και σήμερα έχουμε ελπίδες να προκριθούμε στους ομίλους της διοργάνωσης».

Σχετικά άρθρα