Ευνοϊκή μεν, κλήρωση. Θέλει τρέξιμο ο ΠΑΟΚ…

Σε μία από τις … πρασινότερες πρωτεύουσες των ευρωπαϊκών χωρών κάνει πρεμιέρα ο ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Ζίμπρου από το Κισινάου (ρουμανικά: Chișinău, Ρώσικα: Кишинёв) την πρωτεύουσα της Μολδαβίας είναι το πρώτο εμπόδιο στον δρόμο της ελληνικής ομάδας για διάκριση εκτός συνόρων…

Η 4η πέρυσι στο Πρωτάθλημα της Ζίμπρου, δεν είναι δα και φόβητρο για τον ΠΑΟΚ. Όσο τουλάχιστον, είναι ο κακός του εαυτός κι ίσως… Η καθυστέρηση στο ροντάρισμα του. Καθώς δε, ο πρώτος αγώνας στις 21 Αυγούστου διεξάγεται στο «Ζίμπρου Στάντιουμ»… Οι προοπτικές πρόκρισης κι αυξάνονται αλλά και βελτιώνονται σημαντικά.

Εμείς πάντως, επιμένουμε: Οι διαφορές δυναμικότητας για να επιβάλλουν ανάλογα αποτελέσματα πρέπει να καταγράφονται δια έργων κι ουχί δια λίγων. Στα γήπεδα να αναδεικνύονται.. Ο ΠΑΟΚ είναι σαφέστατα ανώτερη ομάδα. Δεν θα πάει όμως, για τουρισμό στο Κινσινάου. Αν κι η πρωτεύουσα της Μολδαβίας προσφέρεται και για αυτό!

Ο ΠΑΟΚ έχει αντίπαλο του – και μέχρι τώρα είναι …αξεπέραστος – τον χρόνο. Στις 21 Αυγούστου παίζει με τη Ζίμπρου εκτός και στις 24 με την Καλλονή εντός. Θεωρητικά είναι ομάδες οι οποίες δεν τον φοβίζουν.

Ποιόν ΠΑΟΚ όμως, δεν φοβίζουν; Αυτόν κόντρα στην Ξάνθη και στη Νάπολι; Αυτός ο ΠΑΟΚ – κατά πως ορθά λέει ο Άγγελος Αναστασιάδης – θέλει δουλειά πολλή, για να καταστεί κατ’ αρχήν ομάδα ικανή, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κόσμου του.

Ως εκ τούτου, η κλήρωση (καλή ή κακή, ο χρόνος και το αποτέλεσμα θα δείξει) είναι ευνοϊκή επί του παρόντος. Δεν σκιάζει τον ΠΑΟΚ η Ζϊμπρου. Δεν προκαλεί ανησυχίες η εκ Μολδαβίας αντίπαλος του. Δεν εφησυχάζει φυσικά αλλά … Κυρίως αποτρέπει οποιαδήποτε απογοήτευση των φίλων του «δικέφαλου» σε κάθε σύγκριση της με τον ΠΑΟΚ.

Με δυο λόγια; Αφήνει σε ηρεμία και ψυχραιμία διοικητική και τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ, να διαμορφώσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ταχύτερη δυνατή προετοιμασία του. Ευνοϊκή μεν, η κλήρωση αλλά… Ο ΠΑΟΚ ακόμη τρέχει! Δεν έχει φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας!
 

Σχετικά άρθρα