Στον Ολυμπιακό κι επίσημα ο Αφελάι!

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι και… με τη βούλα ο Ιμπραΐμ Αφελάι. Ο 28χρονος Ολλανδός εξτρέμ πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά τεστ, συμφώνησε σε όλα με τους “ερυθρόλευκους” και σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα από την “ερυθρόλευκη’ ΠΑΕ. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής υπέγραψε το νέο συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες, το οποίο έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2015 με δυνατότητα επέκτασης για δύο ακόμα χρόνια.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

“Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Ιμπραΐμ Αφελάι. Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας μέχρι τον Ιούνιο του 2015, με δυνατότητα επέκτασης της συμφωνίας για τα επόμενα 2 χρόνια”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Μπαρτσελόνα, μέσω της οποίας αναφέρει πως ο Αφελάι θα αγωνιστεί ως δανεικός στον Ολυμπιακό. Αυτό γιατί ο Ολλανδός δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2015 με την “Μπάρτσα” κάτι που προστατεύει τους “ερυθρόλευκους” σε περίπτωση που θελήσουν ή όχι να τον αποκτήσουν μετά από τον έναν χρόνο.

Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα:

“Ο Ιμπραΐμ Αφελάι, ο οποίος αποχώρησε από την προπόνηση της Μπαρτσελόνα το Σάββατο, θα παίξει την επόμενη σεζόν στον Ολυμπιακό, αφού σήμερα επήλθε συμφωνία για τον δανεισμό του Ολλανδού στην ομάδα του Πειραιά.

Ο Αφελάι είναι στην Μπαρτσελόνα από το 2010, και έχει παίξει 35 αγώνες με την πρώτη ομάδα από τότε. Στην πρώτη του σεζόν, είχε κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις, όπως για παράδειγμα στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ισπανίας και του Champions League απέναντι σε Αλμερία και Ρεάλ Μαδρίτης, αντίστοιχα.

Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2011 υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό και έμεινε εκτός δράσης μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους. Έπαιξε σε πέντε αγώνες και το καλοκαίρι δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στη γερμανική Σάλκε. Παρότι ξεκίνησε και εκεί πολύ καλά, έπεσε θύμα νέου τραυματισμού. Την προηγούμενη χρονιά επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα, όπου μέτρησε μόλις δύο συμμετοχές κόντρα σε Μάλαγα για το πρωτάθλημα και Λεβάντε για το Κύπελλο. Αυτή είναι η τελευταία του σεζόν με την Μπαρτσελόνα”.

Σχετικά άρθρα