Ανάκογλου: «Προτιμώ να παίζω δεύτερο αμυντικό χαφ»

Η φανέλα με το νούμερο 10, ένα από τα πιο βαριά στην ιστορία του συλλόγου είναι στην πλάτη του. Ο Δημήτρης Ανάκογλου, νιώθει όμως έτοιμος για να αντεπεξέλθει στο σκληρό ανταγωνισμό που επικρατεί φέτος στη «κιτρινόμαυρη» μεσαία γραμμή και να σηκώσει το βάρος των ευθυνών που του αναλογεί.

Ανακρινόμενος από τους ρεπόρτερ που παρακολουθούν την προετοιμασία του «δικεφάλου», ο 24χρονος μέσος, τόνισε πως ο ανταγωνισμός θα τον βοηθήσει, εξέφρασε την προτίμησή του να παίξει ως δεύτερο αμυντικό χαφ και υπογράμμισε πως αυτό που έχει σημασία ειδικά για φέτος είναι το αποτέλεσμα, αφού όλοι θα θέλουν να κερδίσουν την ΑΕΚ.

Αναλυτικά:

– Πέρσι ήταν η πρώτη σου ολοκληρωμένη χρονιά στην ΑΕΚ. Φέτος μεγαλύτερος ανταγωνισμός, άλλες οι απαιτήσεις…

«Πέρσι ήταν μία δύσκολη χρονιά για μας, για τον κόσμο και για όσους ήταν στην ομάδα. Φέτος είναι μία άλλη χρονιά γιατί έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο να πάμε την ομάδα εκεί που πρέπει. Ο ανταγωνισμός, με την καλή έννοια, μπορεί να βοηθήσει τους πάντες και πάντα είναι καλός».

– Τι κρατάει η ΑΕΚ από την περσινή δύσκολη χρονιά;

«Κρατάμε το γεγονός ότι όλοι θέλουν να κερδίσουν με κάθε τρόπο μία ομάδα σαν την ΑΕΚ και κανένας δεν πρόκειται να μας χαριστεί σε κανένα παιχνίδι».

– Την κατηγορία την ξέρεις. Τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ φέτος;

«Αν είμαστε σοβαροί δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξουμε. Είναι μία κατηγορία που είναι δύσκολη. Εγώ πιστεύω ότι είναι πιο δύσκολη από την Super League γιατί είναι πιο δυνατή και τα παιχνίδια κρίνονται στο γκολ. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα στην κατηγορία και μετά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα».

– Προσωπικά τι περιμένεις να δείξεις φέτος, σε σύγκριση με πέρσι; Θεωρείς ότι πρέπει να διορθώσεις κάτι;

«Προσπαθώ να γίνομαι όλο και καλύτερος. Αλλά όλοι οι παίκτες γίνονται καλύτεροι μέσα από το σύνολο και όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα. Από την προετοιμασία όλοι κάνουμε το καλύτερο και από εκεί και πέρα αν η ομάδα πάει καλά, όλοι θα βοηθηθούμε από εκεί».

– Βλέπουμε ότι η ΑΕΚ θέλει να παίξει φέτος ένα παιχνίδι κατοχής. Θα δούμε μία πιο θεαματική ΑΕΚ φέτος;

«Η φιλοσοφία ήταν παρόμοια και πέρσι. Να έχουμε πρωτοβουλία και να δημιουργούμε εμείς καταστάσεις για γκολ. Πιστεύω ότι έχουμε πάρει αρκετούς και καλούς παίκτες ποιοτικά. Είναι εφικτό και θα δουλέψουμε για να το πετύχουμε».

– Πόσο εύκολο είναι με 13 νέους παίκτες η ΑΕΚ να αποκτήσει γρήγορα συνοχή;

«Είμαστε μία καινούργια ομάδα αλλά το κλίμα είναι πολύ καλό, όλοι δουλεύουμε σε επαγγελματικό επίπεδο και είναι θέμα χρόνου μέχρι να δεθούμε και να κάνουμε μία καλή ομάδα».

– Σε ποια θέση θα ήθελες να παίξεις;

«Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές αυτό. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Καλύτερα όμως για μένα είναι να παίζω ως δεύτερο αμυντικό χαφ γιατί έτσι θα έχω περισσότερο χώρο, ειδικά σε αυτή την κατηγορία, γιατί έτσι θα παίρνω περισσότερες φορές τη μπάλα στα πόδια μου».

– Υπάρχει και το Κύπελλο φέτος. Πόσο εύκολο είναι η ΑΕΚ να αντεπεξέλθει και στις δυο διοργανώσεις, με δεδομένο ότι η άνοδος είναι ο μεγάλος στόχος;

«Πρωταρχικός στόχος είναι να ανέβουμε κατηγορία. Το Κύπελλο βέβαια είναι ένας θεσμός που μας ενδιαφέρει. Θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε τα πρώτα παιχνίδια, που είναι διπλά και από εκεί και πέρα, νομίζω πως αν κάνουμε μία καλή ομάδα, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

– Πέρσι η ΑΕΚ συνδύαζε καλή μπάλα και αποτελέσματα. Φέτος το επίπεδο ανεβαίνει. Μπορεί και φέτος να συμβεί αυτό;

«Υπάρχει ο ίδιος στόχος, αλλά αυτή τη στιγμή έχει μεγαλύτερη σημασία το αποτέλεσμα. Θα θέλαμε να παίρνουμε το αποτέλεσμα με καλό ποδόσφαιρο, αλλά αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα από τα δύο, τότε θα διαλέγαμε σίγουρα το αποτέλεσμα».

Σχετικά άρθρα