Μαρκόπουλος: «Σκληρή δουλεία, επιμονή και υπομονή»

Ο ΠΑΟΚ έχει σχεδόν ολοκληρώσει το ρόστερ του και ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει ξεκινήσει να ετοιμάζει το αγωνιστικό πλάνο του δικέφαλου.

Λίγο πριν ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας, ο Έλληνας κόουτς μίλησε για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των ΠΑΟΚ αλλά και για την σεζόν που θα αρχίσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σούλη Μαρκόπουλου:

Για τον Jake Odum: «Προέρχεται από ένα καλό πανεπιστήμιο, αλλά και από ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ. Ξέρουμε και ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, αλλά και πως θα το αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα. Νομίζω ότι το δείξαμε και πέρσι. Πάντα και ανάλογα με τις καταστάσεις που αντιμετωπίζεις προσπαθείς για τo καλύτερο δυνατό και με την επιλογή του Odum, πιστεύω ότι βρήκαμε ένα νέο παιδί που έρχεται από το κολέγιο, με πολλή διάθεση για να παίξει μπάσκετ και να διακριθεί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σαν ΠΑΟΚ τον παρακολουθούμε εδώ και πολύ καιρό και πιστεύουμε ότι θα βγάλει πολλή ενέργεια στο γήπεδο. Παίζει για τους συμπαίκτες του και ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσει πολύ. Είναι διαφορετικός παίκτης από τον Cooper, είναι άλλο το δικό του στυλ παιχνιδιού, είναι πιο ψηλός και περισσότερο δυνατός και η προσπάθειά μας και σε αυτή την περίπτωση θα είναι να πάρουμε το καλύτερο δυνατό και από τον Odum».

Για τον Marc Carter: «Είναι πολύ καλός παίκτης, γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας. Τον θέλαμε και πέρσι, τελικά τον πήραμε στην ομάδα μας με έναν χρόνο διαφορά. Στην άμυνα μπορεί να μαρκάρει κάθε παίκτη κι αυτό δεν είναι μόνο θέμα ικανοτήτων, αλλά και διάθεσης, ενώ και στην επίθεση είναι πολύ αποτελεσματικός. Όταν θα τον βάλουμε στο παιχνίδι μας πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ».

Για τον Julian Vaughn: «Η περσινή του παρουσία στο Ελληνικό πρωτάθλημα σίγουρα θα τον βοηθήσει. Είναι πολύ δυνατός μέσα στη ρακέτα, έχει διάθεση να παίξει άμυνα και να μας βοηθήσει, αλλά πιστεύουμε ότι όταν τον βάλουμε στο δικό μας και στην επίθεση, θα μπορέσει να βοηθήσει και επιθετικά».

Για τον Κώστα Κακαρούδη: «Είναι ένας Έλληνας παίκτης που έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ εύστοχος στα τρίποντα, ξέρουμε ότι έχει διάθεση να δουλέψει για να ακολουθήσει το δικό μας στυλ, που ταιριάζει με τον τρόπο που παίζει, γιατί είμαστε μία ομάδα που παίζει με τους ψηλούς, αλλά θέλουμε και ψηλούς που έχουν την ευχέρεια στο σουτ».

Ο Σούλης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και στο νέο ΠΑΟΚ, την ομάδα της περιόδου 2014-15, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ετοιμάζουμε μία νέα ομάδα κι αυτό σημαίνει ότι μας περιμένει όλους πολλή δουλειά, για να μπορέσουμε να προσαρμόσουμε τον νέο ΠΑΟΚ στο στυλ που θέλουμε. Περιμένουμε την ολοκλήρωση του ρόστερ σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να ξεκινήσουμε μετά αυτό που ξέρουμε να κάνουμε στο γήπεδο. Χρειάζεται πολλή δουλειά από μας και επιμονή, χρειάζεται υπομονή από τον κόσμο και εμπιστοσύνη. Όλοι μας θα καταβάλλουμε την μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για να είμαστε έτοιμοι όταν θα ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη».

Σχετικά άρθρα