Νίκη για την δεύτερη θέση θέλει η Εθνική Εφήβων

Με στόχο τη νίκη που θα της δώσει την δεύτερη θέση στον Α’ Όμιλο της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U17, η Εθνική Εφήβων θα αντιμετωπίσει αύριο (11/8, 3.30 μ.μ.) την Αγκόλα. Είναι το τρίτο και τελευταίο ματς της ελληνικής ομάδας για την πρώτη φάση της διοργάνωσης.

«Η άμυνα είναι ομαδική δουλειά», σχολίασε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ο Βασίλης Μουράτος για την δήλωση του προπονητή της ομάδας Δημήτρη Παπανικολάου ότι η άμυνα ήταν το «κλειδί» της νίκης επί των Φιλιππίνων. «Σίγουρα είναι ένας τομέας που πρέπει να βελτιωθούμε αν θέλουμε να φτάσουμε ψηλά», επισήμανε ο 17χρόνος γκαρντ και τόνισε: «Όλοι, από τον πρώτο παίκτη μέχρι τον τελευταίο έδωσαν μάχες στην άμυνα, δεν θεωρώ πως υπήρξε κάποιος που ξεχώρισε. Όλοι ήταν υπέροχοι!».

Όσο για τον αυριανό αγώνα κόντρα στην Αγκόλα, ο Μουράτος παρατήρησε ότι: «Το κλειδί είναι πάνω από όλα η συγκέντρωση. Στα δύο πρώτα παιχνίδια ξεκινήσαμε νωθρά και μουδιασμένα. Θεωρώ πως αν είμαστε από την αρχή 100% συγκεντρωμένοι θα μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Μουράτος, Κόνιαρης, Χαραλαμπόπουλος και Παπαγιάννης ενσωματώθηκαν ελάχιστα 24ωρα πριν το τζάμπολ, καθώς συμμετείχαν και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εφήβων. «Σίγουρα είναι πολύ δύσκολη η προσαρμογή», παραδέχθηκε ο 17χρόνος γκαρντ. «Το γεγονός βέβαια ότι με τα παιδιά ήμασταν μαζί και πέρυσι στην Εθνική Παίδων, βοηθάει. Νιώθουμε και οι τέσσερις παίκτες κούραση, όμως, έχουμε ενέργεια και θέληση να δώσουμε τα πάντα για να πετύχουμε».

Την πιο παραγωγική του εμφάνιση (πέτυχε 26π.) με την φανέλα της Εθνικής Εφήβων πραγματοποίησε ο Αντώνης Πεφάνης στην αναμέτρηση με τις Φιλιππίνες: «Ήταν όντως το καλύτερο παιχνίδι που έχω κάνει με την φανέλα της Εθνικής, όμως, θεωρώ πως απλά έτυχε… Ήμουν σε καλή μέρα, έβαλα κάποια σουτ, όμως, όλα βγήκαν μέσα από την καλή κυκλοφορία της μπάλας και την ομαδική δουλειά. Χάρηκα ιδιαίτερα με την εμφάνιση που έκανα, γιατί ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα τόσο πολύ και τόσο καλά σε αγώνα με την Εθνική. Βέβαια, χθες ήμουν εγώ, αύριο θα είναι κάποιο άλλο παιδί. Όλα βγαίνουμε μέσα από την προπόνηση και την ομαδική δουλειά που γίνεται. Δουλεύουμε όλοι σκληρά».

Για την αναμέτρηση της Δευτέρας (11/8) ο 17χρόνος γκαρντ του Πρωτέα Βούλας δήλωσε: «Η Αγκόλα είναι μια αρκετά καλή ομάδα με αθλητικά κορμιά και παίκτες μαχητές. Είναι επικίνδυνη ομάδα και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτική. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να πάρουν τα επθξετικά ριμπάουντ, κάτι που δεν κάναμε πολύ καλά στην αναμέτρηση με τις ΗΠΑ. Πιστεύω πως αν πάρουμε τα ριμπάουντ και παίξουμε σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητές μας θα καταφέρουμε να νικήσουμε».

Σχετικά με τους τέσσερις παίκτες, που ενσωματώθηκαν στην ομάδα μετά το Ευρωμπάσκετ των Εφήβων, ο Πεφάνης σχολίασε: «Στην αναμέτρηση με τις Φιλιππίνες ο κόουτς ήθελε να ξεκουράσει τα τέσσερα παιδιά. Έχουν παίξει ένα ολόκληρο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με επιτυχία και πολύ κούραση. Και με τους τέσσερις ήμασταν μαζί πέρυσι στην Εθνική Παίδων και πιστεύω πως θα μας χρειαστεί ελάχιστος χρόνος για να βρούμε την χημεία μας. Και τα παιδιά από την πλευρά τους έχουν δείξει πως πάνω από όλα ενδιαφέρονται για το καλό της ομάδας και κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν να φτάσουμε σε μια ακόμη επιτυχία».

Η βαθμολογία του ομίλου της Εθνικής:

ΟΜΑΔΑ     Ν-Η   Επ.-Αμ.      Β.

1.ΗΠΑ        2-0    182-129     4

2.ΕΛΛΑΔΑ 1-1    158-148     3

3.Αγκόλα   1-1    138-171     3

4.Φιλιππίνες       0-2    137-167     2

* Από τον όμιλο προκρίνονται και οι τέσσερις ομάδες και στην δεύτερης φάση θα δώσουν χιαστί παιχνίδια για την πρόκριση στην οκτάδα. 

Σχετικά άρθρα