Θετικός απολογισμός για την Φίλιου

Μία 6η θέση, δύο 7ες και μία 8η θέση ήταν ο απολογισμός της Βαρβάρας Φίλιου στους τελικούς οργάνων του ατομικού, με τους οποίους ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής της Σόφιας (9-10 Αυγούστου).
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν παρούσα και στους τέσσερις τελικούς οργάνων και κατετάγη 6η στην κορδέλα με 17,150 β., 7η στην μπάλα με 17,000 β. και στις κορύνες με 16,550 β., ενώ ήταν 8η στο στεφάνι με 16,900 β.. Η Φίλιου είχε αυτή τη φορά ελαφρώς χαμηλότερες βαθμολογίες από ό,τι το Σάββατο (09/08), όταν πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στο σύνθετο ατομικό και κατέκτησε την 5η θέση (ήταν 6η στο σύνολο, αλλά με τρεις Ρωσίδες αθλήτριες ψηλότερα από αυτήν).
Θριαμβεύτρια στους τελικούς οργάνων ήταν η Ρωσίδα Γιάνα Κουντριάβτσεβα, η οποία κατέκτησε και τα τέσσερα χρυσά μετάλλια, μετά την επικράτησή της και στο σύνθετο ατομικό.
Για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες της ρυθμικής, το παγκόσμιο κύπελλο της Σόφιας αποτέλεσε τον πρώτο από τους δύο αγώνες προετοιμασίας που θα δώσουν ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Σμύρνης (22-28 Σεπτεμβρίου).
Το τελευταίο τεστ ετοιμότητας θα δοθεί στο γκραν πρι του Καζάν, στη Ρωσία (5-6 Σεπτεμβρίου), όπου εκτός από την ομάδα ανσάμπλ και τη Φίλιου θα πάρει μέρος και η άλλη εκπρόσωπος του ατομικού, Κορίνα Αλευρογιάννη.

Σχετικά άρθρα