Μαθήματα τακτικής και ανάπτυξης με 4-2-3-1

Μπορεί το πρωί οι «κιτρινόμαυροι» να μην ακούμπησαν μπάλα, όμως το απόγευμα όλο το πρόγραμμα είχε ασκήσεις με τη στρογγυλή θεά, κάτι που όλοι οι παίκτες λατρεύουν. Ο Τραιανός Δέλλας έβαλε τους παίκτες του να δουλέψουν αρχικά στην υποδοχή της μπάλας, τη μεταβίβαση κοντινή και μακρινή, στα σλάλομ και στην εναλλαγή θέσεων και στη συνέχεια πέρασε στα… βασικά.

Παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο δύο ενδεκάδες και τους ζήτησε να κάνουν συγκεκριμένες κινήσεις προκειμένου να βγάλει η ΑΕΚ αυτοματισμούς στην ανάπτυξη τόσο από τα πλάγια όσο και κάθετα. Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκαν αρκετές επαναλήψεις για να βγούνε σωστά κάποια πράγματα στο χόρτο, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως γκολ δεν έμπαινε ούτε με… αίτηση σε κενή εστία… Για αυτό το λόγο ο Δέλλας φώναζε και ξαναφώναζε «Κάντε γκολ» κάθε τρεις και λίγο.

Από τη μία πλευρά βρίσκονταν οι: Μπακάκης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος (Σβάρνας), Κορδέρο, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μάνταλος, Μπαρμπόσα και Μπρέσεβιτς και από την άλλη οι: Γεωργέας, Γροντής, Σαρρής, Λαμπρόπουλος, Φαγιέ, Ρόβας, Ντούνης, Ντακόλ, Ζόριτς και Αραβίδης (Τσεβάς).

Πανηγύρισαν για νίκη την… ισοπαλία

Μετά το τέλος των μαθημάτων τακτικής ο Τραϊανός Δέλλας πήρε τις δύο ομάδες και τις χώρισε στα δύο, δημιουργώντας ουσιαστικά τέσσερα γκρουπ. Οι δύο ομάδες των «κίτρινων» αντιμετώπισαν σε μίνι παιχνίδια τις δύο ομάδες των «πρασίνων», με τις πεντάδες που δεν αγωνίζονταν να χρησιμοποιούνται ως μπαλαντέρ στις πλάγιες γραμμές.

Το εντυπωσιακό είναι πως από τα τέσσερα ματς δεν προέκυψε νικητής, αφού οι «κίτρινοι» επικράτησαν δύο φορές και οι «πράσινοι» άλλες τόσες. Μάλιστα απόλυτη ισορροπία υπήρξε και στα τέρματα (1-0, 3-4, 3-2 και 2-1). Παρόλα αυτά, η λάθος καταμέτρηση την ώρα του αγώνα από τον ρέφερι έδωσε προσωρινά τη νίκη τους «κίτρινους» που ξεκίνησαν να πανηγυρίζουν πικάροντας τους «πράσινους».

Ρόβας και Γεωργέας φιλονίκησαν για αρκετή ώρα προσπαθώντας να βγάλουν άκρη, όμως η αλήθεια είναι πως αυτός που είχε δίκιο ήταν ο 30χρονος αμυντικός μέσος, ο οποίος ήταν και αυτός που είχε κάνει το αρχικό λάθος στην καταμέτρηση…

* Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και το απόγευμα ο Άρης Σοϊλέδης υπό τις οδηγίες του Νίκου Πανταζή.

Σχετικά άρθρα