Ανακοίνωσε και Νοέα ο Αρκαδικός

Μετά από εκείνη του Σάκη Καρύδα, ο Αρκαδικός ανακοίνωσε και την απόκτηση του Πέτρου Νοέα.
Ο Καρύδας και ο Νοέας ήταν συμπαίκτες την τελευταία αγωνιστική χρονιά στον Κόροιβο Αμαλιάδας, που πέτυχε την άνοδο στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο Αρκαδικός ολοκλήρωσε και την δεύτερη σημαντική μεταγραφή και έδειξε τις προθέσεις του να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Α2 της καινούργιας σεζόν.
Η ανακοίνωση της ομάδας της Τρίπολης:
«Στη δεύτερη ηχηρή του μεταγραφή προχώρησε σήμερα ο Αρκαδικός, καθώς απέκτησε τον Καλαματιανό φόργουορντ Πέτρο Νοέα, που πανηγύρισε πριν λίγους μήνες την άνοδο στην Α1 κατηγορία με τον Κόροιβο Αμαλιάδας και στον Αρκαδικό θα συναντήσει τον συμπαίκτη του Σάκη Καρύδα με τον οποίο συνυπήρχαν πέρσι.
Τα δύο χρόνια που αγωνίστηκε στον Κόροιβο, ο Πέτρος Νοέας ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας και είχε ψηφιστεί για μέλος της καλύτερης πεντάδας του περσινού πρωταθλήματος, ενώ αναδείχθηκε δύο συνεχόμενες χρονιές κορυφαίος ριμπάουντερ στην Α2 κατηγορία με 248 και 216 «σκουπίδια» αντίστοιχα.
Ο Νοέας γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1987, καλύπτει τις θέσεις των φόργουορντ, έχει ύψος 2.04 και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ακάδημο Καλαμάτας, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στον τοπικό Απόλλωνα.
Στη μέχρι σήμερα επαγγελματική καριέρα του, ο Πέτρος Νοέας έχει περάσει από ομάδες της Α1 κατηγορίας όπως είναι η ΑΕΚ, το Μαρούσι, τα Τρίκαλα, ενώ στην Α2 κατηγορία αγωνίστηκε με τον Κόροιβο Αμαλιάδας.
Ο Πέτρος Νοέας είναι ένα παιδί των εθνικών ομάδων, καθώς έχει φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο με τις εθνικές Ανδρών, Β’ Ανδρών, Νέων Ανδρών, Εφήβων και Παίδων μετρώντας συνολικά 94 συμμετοχές σημειώνοντας 578 πόντους.
Ο Πέτρος Νοέας έχει αγωνιστεί σε πέντε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα από το 2004 έως το 2007 με τις εθνικές ομάδες παίδων, εφήβων και νέων ανδρών, ενώ έχει κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο με τη μεσογειακή εθνική ομάδα στην Πεσκάρα το 2009.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Αρκαδικού ο Πέτρος Νοέας τόνισε: «Στη συζήτηση που είχα με τον προπονητή, κατάλαβα ότι η ομάδα είναι έτοιμη σε όλα τα επίπεδα για την υπέρβαση. Οι παράγοντες θέλουν να φτιάξουν μία ομάδα ανταγωνιστική, που θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α1 κατηγορία και για αυτό το λόγο συμφώνησα να έρθω, βοηθώντας όσο μπορώ περισσότερο σε αυτή την προσπάθεια.
Ο μεγάλος στόχος είναι να καταφέρει ο Αρκαδικός την άνοδο στην Α1 κατηγορία. Για αυτό το λόγο πρέπει να δουλέψουμε σκληρά σαν ομάδα, προκειμένου να είναι η ομάδα έτοιμη και δυνατή στα επίσημα παιχνίδια του πρωταθλήματος.
Θα είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και εμείς πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος της σαιζόν θα κάνουμε ταμείο στο τι καταφέραμε.
Επειδή γίνεται μία τεράστια προσπάθεια από την ομάδα χρειαζόμαστε τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του κόσμου. Πιστεύω ότι στις δύο ώρες που θα έρχεται στο γήπεδο θα ευχαριστιέται από το μπάσκετ που θα βλέπει»».

Σχετικά άρθρα