Κακό ξεκίνημα στα απογευματινά αγωνίσματα

Δεν ικανοποίησε ο Γιώργος Τρέμος αφού με καλύτερη βολή στην πρώτη προσπάθεια 59,86μ. έθεσε εαυτόν εκτός τελικού.
Το προκαθορισμένο όριο 64μ. ήταν απαγορευτικό για τον Έλληνα δισκοβόλο , ωστόσο όπως συνήθως συμβαίνει η δωδεκάδα κλείνει αρκετά κάτω από το όριο το οποίο θέτει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου. Μετά την ληξη της πρώτης βολής (59,86μ.) ο Γιώργος Τρέμος βρέθηκε στην έβδομη θέση. Η δεύτερη βολή του Έλληνα ήταν άκυρη με αποτέλεσμα να τον προσπεράσουν και έτεροι τρεις αθλητές και να υποχωρήσει στην δέκατη θέση.
Στην τρίτη και τελευταία του βολή ο Τρέμος έστειλε τον δίσκο του στα 58,26μ. και ουσιαστικά καταδίκασε τον εαυτό του αφού βρέθηκε στην ενδέκατη θέση επί συνόλου 15 αθλητών που αγωνίστηκαν στο πρώτο γκρουπ.
Το δεύτερο προκριματικό γκρουπ ξεκινά στις 19.45 ώρα Ελλάδος με την συμμετοχή δεκαπέντε ριπτών εκ των οποίων οι οκτώ έχουν φετεινές επιδόσεις πάνω από τα 64μ.
Ο Γερμανός Ολυμπιονίκης Ρόμπερτ Χάρτινγκ εντυπωσίασε αφού με 67,01μ. στην μια και μοναδική του βολή ξεπέρασε άνετα το όριο των 64μ.. και προκρίθηκε ως πρώτος του 1ου τελικού έμεινε και ο ‘’τεράστιος’’ Λιθουανός Ολυμπιονικής Βιργκίλιους Αλέκνα ο οποίος έριξε μόνο 58,94μ. και βρέθηκε στην ….του πρώτου προκριματικού γκρουπ της Δισκοβολίας.
Μετριότατη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μάκης Στεργιούλης ο οποίος με μετριότατη κούρσα τερμάτισε όγδοος , έσχατος με 10,46 (φετεινή του επίδοση 10.22) στην πρώτη προκριματική σειρά των 100μ. και έμεινε εκτός δεύτερου γύρου.

Σχετικά άρθρα