Ψυχωμένη η Καρακατσάνη

Πολύ καλή αρχή έκανε η άπειρη 22χρόνη Αναστασία Καρακατσάνη η οποία ήταν δεύτερη στον τελικό των 10.000μ. Γυναικών και αν και υποσκελίστηκε αργότερα έδειξε την σημαίνει ψυχή αφού υπερβάλοντας εαυτόν τερμάτισε 22η με χρόνο 33.53.00 ,οκτώ δευτερόλεπτα πάνω από το ατομικό της ρεκόρ.
Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα κατέκτησε η Βρετανή Τζο Παβεϊ με χρόνο 32.22.39, το ασημένιο η Γαλλίδα Κλεμένς Καλβέν με 32.23.58 και το χάλκινο η συμπατριώτισσα της προηγουμένης Λάιλα Τραμπί με ατομικό ρεκόρ 32.26.03 ,ενώ τέταρτη με Εθνικό ρεκόρ Νεανίδων ήταν η Ολλανδή Τζιπ Βαστενμπουργκ με 32.27.37, πέμπτη με 32.30.12 η Πορτογαλέζα Σάρα Μορέϊρα με 32.30.12 και έκτη η Γερμανίδα Σαμπρίνα Μοκενχάουμπτ με 32.30.49.
Η νεαρή Αναστασία έδειξε ψυχισμό μεγάλο και ήταν απογοητευμένη μετά την λήξη του αγώνα γιατί προσδοκούσε να πετύχει ένα ατομικό ρεκόρ, όμως με την καθυστέρηση που είχε το αγώνισμα και με δεδομένη την απειρία αλλά και το γεγονός ότι ήρθε με τον χειρότερο χρόνο το αποτέλεσμα είναι αναντίρρητα θετικό ,όπως και οι προοπτικές για μια καλή εξέλιξη.
Δηλώσεις Καρακατσάνη:
«Είμαι στεναχωρημένη γιατι προσδοκούσα ένα ατομικό ρεκόρ αλλά όπως εξελίχθηκε ο αγώνας δεν το πέτυχα. Το θετικό είναι πως ο σημερινός αγώνας μου στα 10.000μ. είναι μόλις ο τέταρτος μου και βεβαίως δεν είχα εμπειρίες κυρίως σε τόσο υψηλό επίπεδο. Η μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα καθώς και η έντονη υγρασία με επηρέασαν αρνητικά, εγώ ήμουν δεύτερη στα δυο χιλιόμετρα για να βρίσκομαι κοντά στους χρόνους μου δυστυχώς όμως η κούρσα ήταν αργή μέχρι τότε, ακολούθως ανέβηκε πολύ το επίπεδο και εγώ δεν μπορούσα να ακολουθήσω. Στο τελευταίο χιλιόμετρο έμεινα από δυνάμεις με φυσική συνέπεια να μην μπορώ να φορτσάρω για να πετύχω ατομικό ρεκόρ».

Σχετικά άρθρα