Έμφαση στην τακτική και τα στημένα

Ένα ακόμα σεμινάριο τακτικής περιελάμβανε η σημερινή πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ, λίγες ώρες πριν από το φιλικό με την Α. Ε. Διμηνίου (ερασιτεχνική ομάδα του Βόλου). Ο Τραϊανός Δέλλας επικεντρώθηκε κυρίως στον τρόπο ανάπτυξης και αμυντικής λειτουργίας της ομάδας του.

«Δε θέλω να βλέπω τους παίκτες της μία ομάδας να μένουν ακίνητοι πίσω από τους αντιπάλους τους. Πρέπει να κινούμαστε στο χώρο και να δίνουμε επιλογές στους συμπαίκτες μας», ήταν η χαρακτηριστική οδηγία που έδωσε αρκετές φορές.

Μάλιστα και σήμερα το πρωί, όταν έβλεπε περιπτώσεις δυσλειτουργίας, επενέβαινε ακαριαία και πιάνοντας από το χεράκι τον παίκτη του εξηγούσε τι ακριβώς θέλει από αυτόν.

Αυτό που θέλει ουσιαστικά να δει ο Δέλλας στο αποψινό φιλικό (6 μ.μ. OTE SPORT 5), είναι να δει τους παίκτες του να βγάζουν τους αυτοματισμούς που τους έχει «διδάξει» τα τελευταία 24ωρα.

Προς το τέλος του προγράμματος, οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν για πρώτη φορά –κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Πήλιο- μαθήματα στην εκτέλεση στημένων φάσεων και πιο συγκεκριμένα κόρνερ.

Ρόβας και Μπαρμπόσα ανέλαβαν το ρόλο του εκτελεστή, ενώ αυτό που ήθελε ο Δέλλας είναι η ομάδα που αμύνεται να έχει τρεις παίκτες στη σέντρα για να επιδιώξει την άμεση αντεπίθεση.

Κόντρα στα πέναλτι

Μετά το τέλος της προπόνησης, αρκετοί κιτρινόμαυροι επιδόθηκαν σε εκτελέσεις πέναλτι. Όσοι δοκίμασαν την τύχη τους έπρεπε να σκοράρουν διότι αν δεν τα κατάφερναν υπήρχε ποινή. Ποιά ήταν αυτή; Κάμψεις. Τις περισσότερες μάλιστα τις έκανε ο Μπακάκης, επειδή επιχείρησε ανεπιτυχώς να εκτελέσει πέναλτι α λα Πανένκα…

Σχετικά άρθρα